web analytics

Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf

Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.

SSI Schäfer leverde het volledige geautomatiseerde palletopslagsysteem en is verantwoordelijk voor de continuïteit van dit systeem en stationeert in Roosendaal een eigen onderhoudsteam. Dit nieuwe team wordt momenteel geworven en biedt extra werkgelegenheid in Roosendaal

Slimme logistiek
Vanuit het distributiecentrum levert Primark aan modewarenhuizen in Europa. ‘Om een groter aantal warenhuizen te kunnen bevoorraden, schakelde PRIMARK SSI Schäfer in. In het nieuwe distributiecentrum moest optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte door slimme logistieke technologieën toe te passen. Het werd een efficiënte intralogistieke oplossing: een volledig geautomatiseerd palletopslagsysteem. Hierdoor is PRIMARK in staat om in de toekomst verdere uitbreiding in Europa te realiseren’, zo laat SSI Schäfer weten.

Samenwerking
Primark heeft gekozen om met twee partners de complete logistieke afhandeling te organiseren. In het distributiecentrum is DSV verantwoordelijk voor de complete logistieke operatie. SSI Schäfer leverancier van het logistieke systeem, is verantwoordelijk voor het continuproces van dit systeem. De twee bedrijven werken nauw samen.

Onderhoudsmonteurs
Het geautomatiseerde palletopslagsysteem bestaat uit palletinvoerstations, conveyers, railssystemen, automatische kranen, uitvoerstations, AGV’s en het Warehouse Management Systeem. Al deze apparatuur moet optimaal functioneren en ervoor zorgen dat de logistieke processen continu doorgaan.

Het zogeheten resident maintenanceteam van SSI Schäfer is gestationeerd in Roosendaal in het distributiecentrum en verantwoordelijk voor de technische staat van het systeem. Dit team, bestaande uit onderhoudsmonteurs, is verantwoordelijk voor preventief onderhoud, inspectie en reparatie indien er een stilstand is. Voor dit team is het bedrijf nog op zoek naar onderhoudsmonteurs met een achtergrond in de elektronica.

❯ Website Werken bij SSI Schäfer

Foto boven: Een onderhoudsteam van SSI Schäfer moet ervoor zorgen dat binnen alles blijft draaien in het enorme distributiecentrum van Primark in Roosendaal. Bovenste gedeelte: om het hele complex van DSV/Primark op één foto te krijgen, moet je flink afstand nemen…