web analytics

Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers

De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.

“Het gaat om een groep van 21 patiënten en 38 medewerkers. De meeste patiënten hebben geen klachten, maar twee patiënten zijn helaas zieker geworden als gevolg van de corona”, licht bestuursvoorzitter Bianka Mennema van Bravis toe. “Het bron- en contactonderzoek loopt nog. Dit doen we zeer uitgebreid. De oorzaak van de besmetting is moeilijk te bepalen. De patiënten lagen in het ziekenhuis voor reguliere zorg en dus niet voor corona. Ook onze medewerkers werken volgens strenge protocollen. We betreuren het dan ook zeer dat dit heeft kunnen gebeuren.”

Van de uitbraak is inmiddels bekend dat het niet om de Britse (besmettelijkere) variant gaat. Ook heeft de uitbraak geen invloed op de overige reguliere zorg of de zorg voor covid-patiënten. De afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie wordt in de loop van volgende week weer geopend. Aan de bezetting wordt hard gewerkt. Veel verpleegkundigen zitten door de uitbraak in quarantaine. “Als het meezit, kunnen zij eind volgende week weer aan het werk.”