web analytics

‘Tweede Vijfhuizenbergloop is een logisch vervolg’ (3 juni)

Op zondag 3 juni is de tweede Vijfhuizenbergloop. De eerste editie was vorig jaar (toen op tweede pinksterdag) zo’n succes, dat een vervolg niet kon uitblijven. Net als vorig jaar wordt de loop georganiseerd door Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant. Het eerste startschot klinkt om 15:30 uur. Net als vorig jaar is Stichting Paul het goede doel dat aan de loop gekoppeld is.

Er zijn vier onderdelen waar men zich voor kan aanmelden: de kidsloop over een afstand van 2 km, de recreantenloop van 6 km, de recreantenloop van 10 km of de bedrijvenloop van 10 km. Bij de bedrijvenloop kunnen deelnemers zich namens een bedrijf inschrijven en de snelste tijd op de 10 km van een bedrijf telt. Inschrijven kan via ❯ de website Vijfhuizenbergloop
15:30 uur: Start Kinderloop 2 km
16:00 uur: Starten Recreantenloop 6 of 10 km’
16:00 uur: Start Bedrijvenloop 10 km

Stichting Paul
De organisatie heeft ook dit jaar de keuze gemaakt om te lopen voor een goed doel. Net als vorig jaar is dat Stichting Paul geworden. ‘Een lokaal goed doel. Stichting Paul is een Roosendaals initiatief, dat zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen tot 18 jaar in de gemeente Roosendaal te kunnen laten sporten. Er is gebleken dat in steeds meer gezinnen de ouders de contributie van de sportvereniging niet meer kunnen betalen en/of zij kunnen de kosten van de aanschaf van sportkleding en materiaal niet langer dragen. Stichting Paul probeert hier te helpen’, aldus de organisatie.

Sport is namelijk juist zo belangrijk voor kinderen om samen met leeftijdgenootjes op een gezonde manier plezier te hebben. ‘Sport draagt bij aan de bevordering van de gezondheid en de prestaties op school’.

Vijfhuizenberg
‘Voor de locatie van de loop is bewust gekozen voor ons bedrijventerrein’, zegt Bas van Tetering, secretaris van de Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg. ‘Naast het gegeven dat wij het bewegen binnen de bedrijven willen bevorderen, is dit voor ons ook een uitgelezen kans om ons bedrijventerrein, dat overigens naast de Vijfhuizenberg ook de Bergrand omvat, en onze Ondernemersvereniging op de te kaart zetten’.

De Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg is op 30 april 2014 opgericht door en voor de ondernemers die zijn gevestigd op de Vijfhuizenberg en Bergrand. Door middel van de Ondernemersvereniging wordt het onderling contact tussen de ondernemers op het bedrijventerrein bevorderd, kan er indien nodig gezamenlijk naar buiten toe getreden worden en is er ook een aanspreekpunt.

Bedrijfssport
Dat Sportservice Noord-Brabant bij de Vijfhuizenbergloop is betrokken, is niet zo vreemd. SSNB is op veel fronten in Roosendaal actief. ‘En een van onze doelen is om bedrijfssport in de regio te stimuleren’, zegt Jerome de Clercq van SSNB. ‘Bovendien is hardlopen een sportactiviteit die veel leeft onder de bevolking van Roosendaal’.

De Clercq geeft aan dat met bedrijfssport beweging in het normale leven van de werknemers wordt geïmplementeerd. Dit wordt regelmatig al gestimuleerd door de werkgever. Er wordt meestal gekozen voor het toevoegen van zogenaamde beweegmomenten aan een normale werkdag, maar er kan ook gekozen worden voor een event rondom de
werkplek. ‘Zodoende worden werknemers wat bewuster gemaakt van het nut van beweging’.

Tonny de Groen, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg en fervent hardloper, kijkt nog graag even terug op de eerste editie van de Vijfhuizenbergloop. ‘De editie van vorig jaar zorgde voor zoveel positiviteit rondom ons bedrijventerrein, dat we die dag gelijk besloten om de Vijfhuizenbergloop een vervolg te geven. Ja, die lijn willen we graag doorzetten’.

❯ Aanmelden Vijfhuizenbergloop