web analytics

Tweede Roosendaalse Tiny Forest komt nabij de Kameleon (29 jan)

Leerlingen van De Kameleon planten op woensdag 29 januari samen met IVN Natuureducatie, de gemeente Roosendaal en bewoners uit de omgeving het tweede Tiny Forest in Roosendaal aan. Dat gebeurt nog net binnen een week nadat leerlingen van de Kroevendonk afgelopen donderdag het eerste bosje in Roosendaal plantten.

Het tweede minibos (Het Kleurige Bos) komt te staan in de groenstrook achter de Kameleon, te bereiken via het pad langs sportschool Move aan de Jan Vermeerlaan 115. In het buitenlokaal, dat onderdeel is van het Tiny Forest, krijgen de kinderen straks les.

Aan de slag
Woensdagmorgen om 9:00 uur gaan de groepen leerlingen van De Kameleon al aan de slag. Om 11:00 uur is het officiële moment en de onthulling van de naam. Dat gebeurt door wethouder Inge Raaijmakers.

Tennisbaan
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.
Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag.

Schepje bovenop

De komende drie jaar wil IVN 100 Tiny Forests realiseren in Nederland. Provincie Noord-Brabant doet hier een schepje bovenop door ook minstens 14 Tiny Forests te ondersteunen. Het Tiny Forest in Roosendaal is gefinancierd door de Provincie en gemeente Roosendaal. Iedere Tiny Forest wordt gerealiseerd door de buurt en school, met begeleiding vanuit IVN.

Meer in Roosendaal

In Roosendaal is bij de ondertekening van de plannen voor de twee mini-bossen ook afgesproken dat er na deze eerste twee in het jaar 2020/2021 mogelijk nog twee Tiny Forests in de gemeente Roosendaal bijkomen.