web analytics

Tweede online lezing door Joss Hopstaken (29 mei)

Op de dag dat Mariagaard 403 jaar geleden is gesticht, verzorgt stadshistoricus Joss Hopstaken een online lezing over dit pittoreske stukje Roosendaal. Dat is op vrijdag 29 mei. De lezing start om 14.30 uur.

Onder de titel ‘Een oude stichting opnieuw bezocht, Hofje Mariagaard sinds 1617’ vertelt Joss in zijn tweede online lezing over de geschiedenis van dit Hofje. Veel bezoekers aan Roosendaal zijn verrast om ietwat verscholen in het centrum van deze moderne plaats de schilderachtige huisjes met kapel uit de jaren dertig te ontdekken in de Nieuwstraat. Een enkeling zal het bordje nabij de ingang opvallen met het opschrift ‘Johanna van Wasservaspad’ dat doet vermoeden dat deze stichting een oude historie kent.

Aanmelden
De lezing vindt online plaats op vrijdag 29 mei om 14.30 uur. Men kan zich aanmelden voor de lezing door te mailen naar info@tongerlohuys.nl. Het enige dat nodig is om deel te kunnen nemen is een computer met internetverbinding. Tongerlohuys biedt technische ondersteuning via de telefoon of mail wanneer dat gewenst is. Meer informatie is te vinden op de website van Tongerlohuys. Ook kan er een mailtje worden gestuurd naar laura.hondebrink@dekringroosendaal.nl

De lezing is tot stand gekomen in samenwerking met Buddylink – Deel je kracht. Dit is het online platform van buddylink ter bevordering van de positieve gezondheid, voor en door Roosendalers.

Foto boven: De ingang van Mariagaard ligt wat verscholen aan de Neuwstraat, zo tegenover het politiebureau.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie