web analytics

Tweede editie Klûnen al bij voorbaat succes (26 jan)

Op de Markt en in de Molenstraat van Roosendaal ziet het er zondagmiddag 26 januari uit alsof het al volop carnaval is. Daar speelt zich dan de tweede editie van het Tullepetaons Klûnen af, met als inzet het Klûnkruisje. Ook deze tweede editie is bij voorbaat een succes, want het evenement is uitverkocht.

Deelnemers, die vijf euro betaalden voor een stempelkaart en klûnkruisje, moeten op die kaart (tenminste) 11 stempels (van de 15, en van elke kleur minstens 1) verzamelen van de deelnemende horecabedrijvan op de Markt en in de Molenstraat. De kaarten kunnen om 12:11 uur op de Markt worden opgehaald. Daar kan men ze vanaf 17:11 uur weer laten controleren. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Eigen route
De deelnemers hoeven geen vaste route te lopen. Iedereen kan lopen zoals die wil. In elk café hangt een stempeldoos om de kaart af te stempelen. Voor wie hongerig wordt van het klûnen staan onderweg eettentjes en voor zeulbands langs het circuit staan tenten waar ze kunnen schuilen voor het geval het regent.

In stemming komen
‘Een zeer gezellige dag om met je vrienden, collega’s of sportvereniging in de carnavalsstemming te komen’, zo kondigt de stichting IJskoud en Nat het evenement aan. Dat Nat slaat niet alleen op het bier of ander vocht dat deze middag wordt ingenomen. Ook bij slecht/nat weer gaat de Klûntocht gewoon door.

Niet letterlijk
Overigens is dat klûnen niet letterlijk bedoeld. ‘Het heet klünen, maar het is niet de bedoeling om op schaatsen te lopen. Sterker nog, dat lijkt ons niet echt veilig…’, meldt de organisatie voor alle zekerheid.

Spetterende afsluiting
Na het klûnen is er op de Markt nog een spetterende afsluiting. De presentatie van het evenement is in handen van Jamy Rockx en Olav Posthumus.

12:11: Heerlijk in de stemming komen op de Markt. Verzamel bij het grote podium.
13:11: Het startschot om te gaan Klûnen.
17:11: vanaf deze tijd kan je al je kaart laten controleren en verdien jij het kruisje!
18:11: Afsluiting met bekendmaking van het opgehaalde bedrag.
20:11: Einde Klûnen 2020, lekker het café in!

❯ Website Klunen Roosendaal