web analytics

Tweede Culinaire biertocht door de binnenstad van Roosendaal (15 april)

Een vijftal Roosendaalse horecaondernemers organiseert op zondagmiddag 15 april een culinaire biertocht door de binnenstad van Roosendaal. De vijf cafés liggen op loopafstand van elkaar, zodat de deelnemers eenvoudig van café naar café kunnen wandelen. De kasteleins willen hiermee uitdragen dat samenwerken een must is om het Roosendaalse uitgaansleven nog meer op de kaart te zetten.

Deelnemers kopen een deelnamekaart bij één van de deelnemende cafés. De kaarten kosten € 25,- per stuk. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar en wel 35 per café. Op is op. Mocht er een café zijn uitverkocht met de beschikbare kaarten, dan kan men altijd proberen bij één van de andere cafés.

Op de deelnamekaart staat aan de ene kant de kaart van de binnenstad van Roosendaal met de te wandelen route en aan de andere kant de logo’s van de vijf cafés in de te wandelen volgorde. Er wordt gestart met de te lopen route in het café waar de deelnamekaart is gekocht.

De deelnemende cafés serveren een klein gerechtje met een bijpassend bier in een proefglas met een inhoud van 15 cl. Elke groep heeft een ambassadeur van het Roosendaalse Biergilde om het één en ander in goede banen te leiden en om mogelijk advies en uitleg te geven over de te proeven bieren.

De culinaire biertocht start om 14.30 uur en eindigt omstreeks 19:00 uur, zodat de deelnemers plusminus 30 minuten in elk café kunnen genieten van het geserveerde gerechtje met glas bier, zodat men ongeveer 15 minuten overhoudt om naar het volgende café te wandelen.

De deelnemende cafés zijn:
De Sjoes , Markt 16
Het Wapen van Roosendaal, Markt 9
De Drie Weesgegroetjes, Molenstraat 42
Bruin Café JaxX, Molenstraat 60
De Moriaan, Tongerloplein 9