web analytics

Tweede Corona-dode in Bravis, beperkingen in polikliniek (16 maart)

In het Bravis ziekenhuis is in de nacht van zondag op maandag 16 maart een tweede Corona-slachtoffer overleden. Het gaat om een 82-jarige man met onderliggende gezondheidsproblemen. Eerder stierf in het Bravis een 70-jarige vrouw, ook met onderliggende gezondheidsproblemen. Er liggen nu drie Corona-patiënten in dit ziekenhuis, meldt Bravis. Er zijn nu ook voor de polikliniek beperkingen ingevoerd.

Dat gebeurt volgens Bravis in navolging van de aangescherpte maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken (social distancing) en de situatie in de regio. Dit betekent dat vanaf dinsdag 17 maart alleen nog strikt noodzakelijke poliklinische ingrepen worden uitgevoerd.

Telefonisch
Poliklinische consulten worden nu telefonisch gedaan, tenzij een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is. De ingrepen, bezoeken en onderzoeken die wel in het ziekenhuis moeten plaatsvinden worden zoveel mogelijk gespreid. Daarnaast wordt het aantal operaties verder afgebouwd. “Acuut, semi-acute en oncologische operaties gaan gewoon door, de afschaling gaat om planbare ingrepen. Patiënten die dit betreft worden hier zo snel mogelijk over geïnformeerd. Heeft de patiënt geen bericht ontvangen, dan gaat de operatie door”, zo laat Bravis weten.

Voldoende capaciteit
Op dit moment is de personele en materiële capaciteit nog steeds voldoende, zegt Bravis nog.