web analytics

Tweede City Run: langs en door ‘mooi Roosendaal’ (11 juni)

Op zondag 11 juni is in Roosendaal voor de tweede keer de City Run, een sportief evenement dat joggers op mooie en bijzondere plaatsen in Roosendaal brengt. Er zijn tochten van 7 en 12 kilometer uitgezet. De goede doelen van dit jaar zijn RAC (sociaal carnaval) en ColSensation 2017.

Het evenement is opgezet door Zeulband Gift’m Kèès. De eerste editie was vorig jaar zo’n succes dat er nu dus een vervolg is. Met de bedoeling dat het een jaarlijks evenement wordt.

De route voor 2017 bestaat uit veelal nieuwe locaties, aangevuld met enkele hoogtepunten uit editie 2016. De oude lts en de school voor Expressie zijn oude monumentale gebouwen die nog bekeken kunen worden voordat ze verbouwd worden. Andere plekken waarmen langs of door komt zijn Stadskantoor, Herstaco Stadion, Wennekergebouw, Café De Veestallen, Sfeerhaven, De Kring, Openlucht theater Vrouwenhof, Grand café Chagall, EmIle van Loonhuis, Coffeecorner De Huiskamer, Mariadal Klooster, Centrum voor de Kunsten, AlleeWonen kantoor, Passerelle, Speeltuin Vrouwenho en de Onze Lieve Vrouwekerk met de tuin.

Als startlocatie is dit jaar gekozen voor Grand Café Chagall aan de Markt 24 in Roosendaal. De eerste start is om half elf. Lopers worden ingedeeld in ‘waves’ van 25, zodat er niet steeds te veel mensen tegelijk door gebouwen lopen. Om de vijf minuten vertrekt een nieuwe groep. De 7 kilometer route loopt niet langs Sfeerhaven, Mariadal en Centrum voor de Kunsten.

Inschrijven kan tot zaterdag 10 juni tot 18:00 uur via de website. Daarna kan dat nog op de dag zelf vanaf 10:00 uur aan de start bij Grand Café Chagall aan de Markt. Tenminste, als er nog plek is. Want er zijn slechts 250 deelnemers mogelijk.