web analytics

Twee zwaar gewonden na steekpartij in Emile van Loon-park

In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 juli zijn een jongen (17) en een man (24) zwaar gewond geraakt na een steekincident in het Emile van Loonpark. Het zou gaan om een uit de hand gelopen ruzie.

Omstreeks 01.25 uur kregen de jongen en de man het met elkaar aan de stok op de Markt. Surveillerende agenten zagen dat een groep vrienden de vechtersbazen meerdere malen zonder resultaat uit elkaar haalden. De agenten besloten in te grijpen en namen de man en een vriend apart en begeleidden hen vervolgens weg van de Markt.

Vijf minuten later bleken de jongen en de man elkaar toch weer op opgezocht te hebben. Op een gegeven moment liepen de gemoederen kennelijk opnieuw erg hoog op. De man haalde een mes tevoorschijn en stak daarmee de jongen in zijn hartstreek. Daarbij liep hijzelf een slagaderlijke bloeding op. Omstanders waarschuwden agenten die nog in de buurt aanwezig waren.

Voor de twee hevig bloedende mannen werd een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk zijn beiden met een ambulance naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Bij de man is de slagaderlijke bloeding gehecht in het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. De jongen is overgebracht naar het Amphia ziekenhuis in Breda. Over zijn toestand is niets bekend. Agenten zijn meegegaan naar het ziekenhuis. Want beiden zijn zowel slachtoffer als verdachte en om die reden ook aangehouden.

Op de plaatst delict is door de technische recherche sporenonderzoek gedaan. In de bosschages bij een appartementencomplex is het steekwapen gevonden. Zodra betrokkenen voldoende hersteld zijn, worden verhoord worden.