web analytics

Twee winkeliers in Bergen op Zoom mishandeld door dronken mannen

In Bergen op Zoom zijn zaterdagmiddag 31 maart twee winkeliers mishandeld. De politie hield twee mannen aan op het Sint Catharinaplein. De mannen sloegen er op los nadat zij door de winkeliers waren aangesproken omdat ze twee flamingo-beelden hadden meegenomen.

Omstreeks 16.00 uur werd de politie gebeld over een vechtpartij in de Kortemeestraat. Een motoragent die in de buurt was, ging op onderzoek uit en kreeg van een getuige door dat de amokmakers in een café zaten. Toen beide verdachten naar buiten kwamen, vroeg de agent aan hen wat er gebeurd was. Kort daarna wam een vijftal mensen uit de Kortemeestraat aanlopen. Eén van hen riep dat hij door de mannen was geslagen. Het dreigde opnieuw uit de hand te lopen en de agent had grote moeite om de partijen uit elkaar te houden. De rust keerde weer toen de verdachten wederom het café inliepen.

Omdat de verdachten duidelijk te veel gedronken hadden en zich agressief gedroegen, werd versterking opgeroepen, inclusief een politiehond met begeleider. De aanhoudingen verliepen daarna rustig. Getuigen vertelden dat de verdachten twee winkeliers headden mishandeld. Er zijn kopstoten uitgedeeld en één slachtoffer is met twee handen bij de keel gegrepen.

De aanleiding van al dat geweld was dat de verdachten twee flamingo-beelden meenamen die voor de winkel stonden. Toen zij door de winkeliers op hun gedrag aangesproken werden, reageren zij woedend en sloegen er op los.

De verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om een 54-jarige man uit Lepelstraat en een 31-jarige man uit Bergen op Zoom. Er werd bij hen een ademanalyse afgenomen, met als uitslag respectievelijk 575 ug/l en 530 ug/l. Beide mannen hebben de nacht in een politiecel doorgebracht en zijn zondagmorgen gehoord. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan van mishandeling.