web analytics

Twee weken pop-up store Veiligheid in Roosendaal

Van maandag 9 tot en met zaterdag 21 september runt de gemeente Roosendaal een pop-up store over Veiligheid in het leegstaand winkelpand aan de Nieuwe Markt 40. In de tijdelijke winkel kunnen inwoners op een interactieve manier vanalles te weten komen over veilig leven in en om hun woning, buurt en wijk. De pop up store is op verzoek van de gemeenteraad georganiseerd en is ingericht in samenwerking met de Veiligheidsregio midden- en West- Brabant, de politie en Veilig Verkeer Nederland.

Items als brandveiligheid en inbraakpreventie komen aan de orde maar er is ook informatie over criminaliteit en ondermijning. Voor de twee weken dat de winkel is geopend, is er een uitgebreid programma samengesteld dat te vinden is op de gemeentelijke website (https://roosendaal.nl/pop-store-veiligheid). Ook Handhaving is proment aanwezig, compleet met onder andere vragenuurtjes, demonstraties en een workshop zelf een wielklem aanleggen.

Preventie
In de pop-up store beleven bezoekers met behulp van decorstukken, foto’s en virtual reality-brillen de impact die een brand heeft op een (gezins-)leven. Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis zijn aanwezig. Zo kan men zich aanmelden voor een homesafetycheck door veiligheid ambassadeurs om na te gaan of de woning (brand)veilig is.
De vrijwilligers van het Buurtpreventie Roosendaal vertellen over hun werk in straten, wijken en dorpen en over babbeltrucks, verdachte situaties en inbraakpreventie. En ze dagen bezoekers uit: wordt de zakkenroller die rondloopt op straat herkend?

Ondermijning
Naast de fysieke veiligheid, zijn er ook experts die vertellen over ondermijning. Er is een ondermijningscontainer van bureau Drugszaken waarin men alles te weten kan komen over diverse soorten drugs en andere zaken die met ondermijning te maken hebben. Ook is er de virtual reality experience met driedimensionale beelden van een drugslab.

De pop up store is op verzoek van de gemeenteraad georganiseerd. De raad vindt het belangrijk dat inwoners worden voorgelicht over alles dat met veilig wonen en leven te maken heeft.

Opening maandag 9 september
Op maandag 9 september om 15:30 uur opent burgemeester Jacques Niederer samen met politieteamchef Rens van de Oever en brandweercommandant Berrie de Groot aan de Nieuwe Markt 40 in Roosendaal de pop-up store Veiligheid. Deze pop-up store is vanaf maandag 9 tot en met zaterdag 21 september iedere dag geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag is de pop-up store ook geopend tijdens koopavond.

❯ Programma pop-up store Veiligheid
❯ Programma Team Handhaving in de pop-up store