web analytics

Twee synchroonzwemsters van Hieronymus in top-10 Regio Zuid

Op de Regionale Kampioenschappen Synchroonzwemmen uitvoeringen op muziek in Maastricht, zijn twee zwemsters van ZPV-Hieronymus ruim binnen de top-10 geëindigd van Regio Zuid. Kes Elsenaar werd vijfde en Dieuwke van den Berg zevende.

Na het NK is dit de belangrijkste wedstrijd voor alle wedstrijdniveaus van Regio Zuid, waarin Noord-Brabant en Limburg vertegenwoordigd zijn.

De wedstrijden waren 14 april. Drie weken eerder is voor deze wedstrijd de techniek gezwommen, waarbij de zwemsters zich konden plaatsen voor de uitvoeringen-wedstrijd. Vanuit ZPV-Hieronymus plaatsten Kes Elsenaar en Dieuwke van den Berg zich; zij mochten beiden starten met hun solo.

Dieuwke van den Berg zwemt haar laatste seizoen op Age 2 niveau (leeftijd 12 tot 15 jaar). Ze is met haar solo 7e van de Regio Zuid geworden. Het betekende een PR voor haar. Volgend seizoen gaat Dieuwke op juniorenniveau zwemmen.

Kes Elsenaar zwemt op seniorenniveau (leeftijd 18 jaar en ouder). Zij is met haar solo, net als vorig jaar, mooi 5e geworden van Regio Zuid.

Wie ook belanstelling heeft om te gaan synchroonzwemmen (‘een sport waar muziek in zit!’), kan meer informatie vinden op de website van ZPV Hieronymus, of langskomen voor proeflessen in zwembad De Stok.

❯ Website ZPV Hieronymus

📷 Foto boven: Links Dieuwke van den Berg, rechts Kes Elsenaar.