web analytics

Twee Roosendalers in Tilburg aangehouden bij drugspand

In Tilburg zijn vrijdag 1 mei laat op de avond twee Roosendaalse mannen van 16 en 25 jaar aangehouden. Ze probeerden in te breken Toen in een (drugs)pand dat door de politie in de gaten werd gehouden. Toen een derde man, die op de uitkijk stond, de politie in de gaten kreeg, vluchtte iedereen weg. De poliie vermoedt dat de inbrekers uit waren op drugs. De andere dag viel de politie de woning binnen en hield daar twee andere mannen aan.

Meldingen
Bij de politie kwamen de afgelopen maanden diverse meldingen binnen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) dat vanuit een woning aan het Clarissenhof drugs gedeald worden. Agenten besloten daarom vrijdagavond het pand vanuit een onopvallend voertuig in de gaten te houden. Zij zagen rond 23.25 uur drie mannen aankomen van wie er twee over een hek sprongen en doelgericht naar een zijraam liepen van het door de tipgevers bedoelde huis.

Koevoet
Een derde jongere man bleef op de uitkijk staan. Een van de twee mannen plaatste een koevoet tegen het raam. Op dat moment kreeg de uitkijkpost de agenten in de gaten. Hij sloeg alarm waarna het drietal op de vlucht ging. De agenten sprongen uit hun auto en zetten de achtervolging in.

De 16-jarige jongen die op de uitkijk stond en een van de daadwerkelijke inbrekers, een 25-jarige man, werden respectievelijk op de Oude Langestraat en de Minister van Sonstraat aangehouden. Een derde verdachte wist te ontkomen. Een geleidster heeft met haar hond de vluchtroute van de verdachten afgezocht. In het parkje aan de Caloriestraat werd in de bosschages de koevoet aangetroffen.

Ripdeal
De politie vermoedt dat het inbrekerstrio een zogenaamde ripdeal wilde plegen en mogelijk kwamen voor drugs. Daarom is zaterdagmorgen besloten na overleg met de officier van justitie om een inval in het pand te doen. Tijdens die actie werd een klomp naar buiten gegooid, dit gaat mogelijk om cocaïne. Er zijn in het pand (sporen van) drugs aangetroffen. Twee mannen in het pand zijn aangehouden. Onder leiding van de rechter-commissaris wordt het pand doorzocht