web analytics

Twee jongens van 15 aangehouden na melding inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee jongens van 15 jaar uit Roosendaal aangehouden nadat een getuige gebeld had dat hij lichten van zaklampen in een leegstaand gebouw aan de Dokter Brabersstraat in Roosendaal had gezien. De man vertrouwde dat niet, waarna agenten op de fiets, die in de buurt waren, rond 00:45 uur op onderzoek uit gingen.

Die zagen in het gebouw twee jongens. Eentje rende meteen het gebouw weer in toen zij de agenten zagen. Hij liet echter een deur dichtvallen voor de neus van zijn maatje, waardoor deze niet kon ontsnappen. Deze jongen van 15 uit Roosendaal is aangehouden door de agenten. De andere jongen, ook 15 jaar en uit Roosendaal, werd even later aangehouden. Bij één van de verdachten werd een vlindermes in beslag genomen.

Omdat een van de jongens eerder nog niet met de politie te maken heeft gehad, kreeg hij een doorverwijzing naar bureau HALT. Tegen de ander wordt proces-verbaal opgemaakt. Er is contact opgenomen met de ouders van de twee minderjarige verdachten. Om 2.45 uur zijn ze allebei naar huis gestuurd. De twee zijn aangehouden voor lokaalvredebreuk, omdat ze verder geen vernielingen hadden gepleegd om het gebouw binnen te komen.