web analytics

Twee jonge Roosendalers aangehouden voor opruiing

De politie heeft zaterdag 30 januari twee jonge mensen in Roosendaal aangehouden voor opruiing. Het gaat om een 17-jarige jongen en een 19-jarige vrouw. Elders in West-Brabant werden zaterdag nog drie andere mensen aangehouden voor opruiing.

Op het politiebueau in Bergen op Zoom werd zaterdagmiddag eerst een 17-jarige jongen uit Nieuw-Vossemeer aangehouden. Later op de avond zijn ook de 17-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Roosendaal en een 24-jarige en 28-jarige man uit Tilburg thuis gearresteerd. De vijf verdachten zijn met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden op verdenking van het via sociale media plaatsen van opruiende berichten. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

Sociale media

Naast de handhaving van de openbare orde op straat, investeert de politie intensief in de opsporing van mensen die zich niet aan de maatregelen houden en strafbare feiten plegen. Hieronder valt ook opruiing; het al dan niet via sociale media aanzetten tot strafbare feiten.

Denk goed na
‘Denk goed na voor je een bericht plaatst of deelt op social media of in chatgroepen. Dit kan grote consequenties hebben. Opruiing is een strafbaar feit. Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad. En een strafblad heeft grote gevolgen voor je toekomst. Dus plaats / deel dit soort berichten niet en blijf thuis!’, advisieert de politie.