web analytics

Twee Boerderijwinkelroutes van VVV-Roosendaal

Wie geregeld in de omgeving van Roosendaal fietst, weet het: bij veel boerderijen op het platteland staan bordjes, stalletjes of zelfs winkeltjes met allerlei eigen produkten. Van aardbeien, asperges tot rabarber, andere groentes en eieren. Vaak natuurlijk seizoengeboden. Direct van het land, direct van de boer. Verser kan het niet.

Veel VVV-routes
De VVV Roosendaal heeft een groot aantal fietstochten door de streek uitgezet en stelt die beschikbaar via flyers die gratis bij het kantoor aan de Markt kunnen worden opgehaald. Van Heideroute tot Commandoroute, van Smokkelroute tot Suikerroute, Turfroute of Spoorroute. Inmiddels een hele collectie. Op elke flyer staan doorgaans twee routes, compleet met kaartje (met fietsknooppunten), een geschreven route en informatie met ‘belevingspunten’. Veel routes zijn ook gewoon vanuit huis te downloaden (zie link hieronder)

Boerderijwinkelroutes

Ook zijn er twee ‘Boerderijwinkelroutes’ samengesteld. Die zijn eveneens online te bekijken en te downloaden/printen, in dit geval via de website Route.nl:

❯ Route Roosendaal zuid-oost, plm 40 km (klik)
Deze route van plm 40 km voert door/langs ondere Nispen, Bosschenhoofd en Zegge. Het startpunt ligt bij het VVV-kantoor in Roosendaal, maar u kunt natuurlijk ook op andere punten starten, of een deel van de route fietsen. U krijgt een adressenlijst van boerderijen mee op het grondgebied van Roosendaal, Nispen, Schijf, Rucphen en Bosschenhoofd. De route is voorzien van een kaartje met fietsknooppunten, een routebechrijving en kan worden uitgeprint of als pdf-bestand worden opgeslagen.

❯ Route Roosendaal West, plm 37 km (klik)
Deze route is plm 37 km en voert door/langs Wouw en de andere dorpen van Roosendaal, waaronder Wouwse Plantage. Ook een deel van het Zoomland (tegen Bergen op Zoom aan) en de Brabantse Wal worden aangedaan. Ook bij deze route is een lijst met boerderijwinkels toegevoegd, een kaartje en een route-beschrijving. Klaar om direct te gaan fietsen. Fietsers met fietstassen zijn in het voordeel, maar met een paar snelbinders en wat plastic/papieren zakjes kom je natuurlijk ook wel een eind…

Zie ook:
❯ VVV-website: downloaden fietsroutes
❯ Twintig gratis fietsroutes Roosendaal 750

Foto boven: In en rond Roosendaal wordt er van alles en nog wat verbouwd, zowel op grote als kleine schaal. Bij veel boerderijen zijn produkten voor consumenten rechtstreeks te koop.