web analytics

Tullepetrein: (dit jaar) alleen maar naar kijken….

De aangekondigde Tullepetrein in Roosendaal krijgt tijdens het carnaval een hele andere rol dan de bedoeling was: je mag er alleen naar kijken, is die rol nu. Er mogen geen personen in worden vervoerd. ‘Dat hebben de Stichting Carnaval Roosendaal, de Stichting Tullepetrein, de politie en de gemeente Roosendaal in goed overleg met elkaar besloten’, zo is woensdag in een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt.

‘De Stichting Carnaval Roosendaal heeft een vergunning voor de carnavalsfestiviteiten gekregen, zoals dat ieder jaar het geval is. In deze vergunning staat de Tullepetrein niet genoemd. Er is ook geen aparte vergunning verleend voor de Tullepetrein. Om die reden heeft er geen toetsing plaats kunnen vinden en is niet duidelijk of de locomotief en de wagons voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden en de eisen van de Wegenverkeerswetgeving. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden en misverstanden tussen betrokken partijen is deze situatie ontstaan’, aldus de verklaring.

Stichting Carnaval Roosendaal, Stichting Tullepetrein, de politie en de gemeente Roosendaal hebben gezamenlijk gezocht ‘naar veilige oplossingen om de Tullepetrein toch de eer en glorie te geven die de trein verdient. Want voor alle partijen geldt: een gezellig én veilig carnavalsfeest voor iedereen!’

Daarom is de Tullepetrein wel te bewonderen tijdens de carnavalsoptocht op zaterdagmiddag 2 maart. ‘Tijdens de optocht is de openbare weg afgezet en is er geen sprake van ander verkeer op de route. De optocht valt onder de vergunning van de Stichting Carnaval Roosendaal’. Verder wordt de Tullepetrein tentoongesteld tijdens de kinderoptocht en op andere momenten tijdens carnavalsfestiviteiten in het centrum van Roosendaal.

‘De betrokken partijen gaan uiteraard evalueren met het doel om hier lering uit te trekken voor volgende edities van het Roosendaalse carnaval’, zo besluit de gezamenlijke verklaring.

Te zien:
Zaterdag rijdt de Tullepetrein mee in de optocht, zondagmiddag staat-ie tot plm 16:30 uur in de Molenstraat op de stoep aan de kant van JaxX en 3W, dinsdagmiddag bij de kinderoptocht in de Molenstraat en op de slota ond (dinsdag 5 maart) vanaf plm 20:00 uur aan de kant van Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt, tot na de afsluiting.