web analytics

Tullepetaonejacht voor prallekes en brakskes

Omdat kinderen in deze corona-tijd al zo veel moeten missen, en er nu ook al geen carnaval is, is er voor de Roosendaalse jeugd een kleurplaat van de Tullepetaon gemaakt, met daaraan een Tullepetaonejacht met bingo gekoppeld, waaraan men volgens de organisatie corona-proef kan meedoen.

Printen
Het begint met het printen van de (digitale) kleurplaat, die als die klaar is, thuis achter het raam kan worden gehangen. De kleurplaten worden digitaal verspreid door de stad en alle basisscholen zijn ook al benaderd voor verspreiding. De kleurplaat – die dus thuis moet worden uitgeprint – is ook aan ta vragen via de Facebookpagina Tullepetaonejacht (zie link hieronder)

Raam versieren

Volgens de organisatoren is het niet alleen de bedoeling de kleurplaats achter het raam te hangen, maar dat raaam (of de gevel) ook nog te versieren. ‘Laat je fantasie de vrije loop! Alles mag, het is tenslotte carnaval. Denk bijvoorbeeld aan serpetines of confetti erbij. Verzin het maar en knutsel er lekker op los! Lekker kleurrijk en vrolijk.Trek allemaal je bulle aan, zet un muziekske op, doe een dansje dansen en leef je uit!’

Tullepetaonejacht
Het idee achter de Tullepetaonejacht met bingo is dat ouders met hun kroost in de buurt op jacht gaan naar versierde ramen (en gevels). ‘Spot de versierde gevels en ramen, zoek de kleurplaten en speel de bingo. Roze Tullepetoan? kruisje! Een vlag? Een kruisje. Confetti? Een kruisje!. Net zo lang tot je bingo hebt! Muziek aan op je mobiel of kleine speaker en gaan! Maak plezier en lach’, is de ‘instructie’ voor de bingo onderweg.

Stadje in kleur
‘Hoe leuk is het om in je eigen buurt, coronaproof, toch een feestje voor de kleintjes te kunnen maken? We gunnen de kinderen dit. Doe mee! Hoe meer ramen er versierd zijn, hoe leuker het wordt! Zet ons stadje in kleur’, is de oproep van de organisatie.

❯ Facebookpagina Tullepetaonejacht