web analytics

Treinverkeer paar uur stilgelegd in Roosendaal na geroep over bom

 Het treinverkeer van en naar Roosendaal is zaterdagmorgen 24 juni ongeveer twee uur gestremd geweest nadat een man in de intercity Amsterdam – Brussel had geroepen dat hij een bom zou laten afgaan. Voor alle zekerheid werd het treinverkeer stilgelegd en het station ontruimd. De man werd omstreeks acht uur aangehouden.

Het ging om een 29-jarige man uit Schiedam. In een Twitter-bericht had de politie het over een verwarde man. In de trein veroorzaakte hij onrust door passagiers aan te spreken. Op het moment dat de conducteur hem daarop wilde aanspreken, riep de man dat hij een bom zou laten afgaan.

De trein kwam inmiddels in het station aan en de politie arresteerde de 29-jarige verdachte. De passagiers werden uit de trein gehaald en uit zekerheid doorzocht een politiehond de trein. Er werd niets aangetroffen dat leek op een explosief.

Het station was enige tijd niet toegankelijk en het treinverkeer naar Roosendaal werd tijdelijk stilgelegd. Rond kwart voor tien meldde de NS dat er weer treinverkeer van en naar Roosendaal mogelijk was.