web analytics

Treinen Roosendaal – Rotterdam t/m 11 augustus via Breda

In verband met werkzaamheden aan de Moerdijkbrug loopt het treinverkeer tussen Roosendaal en Rotterdam tot en met vrijdag 11 augustus via Breda. Tussen Breda en Rotterdam rijden behalve de Intercity Direct ook vier Intercity’s over de Intercity-spoorbrug. De Intercity’s tussen Breda en Roosendaal rijden door naar Vlissingen.

Tussen Zwijndrecht en Roosendaal rijden NS-bussen, net als tussen Breda en Zwijndrecht trouwens. Ook tussen Roosendaal en Oudenbosch/Zevenbergen moet de NS-bus gepakt worden. Wie van Roosendaal naar Dordrecht wil, moet vanuit Roosendaal (of Breda) met de bus naar Zwijndrecht, en van daaruit met de stoptrein naar Dordrecht. De zogeheten Beneluxtrein van/naar Antwerpen-Brussel rijdt via Roosendaal naar Breda (beginpunt).

ProRail vervangt beide sporen op de brug. Dit om het risico op defecten en daardoor overlast voor reizigers, vervoerders en verladers in de toekomst te verkleinen.
Het spoor op de Moerdijkbrug is in 2003 vervangen en heeft in 2014-2015 groot onderhoud gehad. ‘Helaas is gebleken dat dit zeer complexe onderhoudswerk niet juist is uitgevoerd, waardoor in 2016 diverse spoedreparaties hebben plaatsgevonden met veel hinder voor reizigers en verladers’, aldus ProRail.

‘Een totale vernieuwing van de ruim één kilometer lange spoorconstructie is daarom noodzakelijk. Als er niets wordt gedaan, betekent dit dat het risico op defecten aan de rails groeit, en dus ook de kans op oponthoud voor reizigers, verladers en vervoerders. De vervanging van het spoor is een complexe klus, omdat hiervoor speciale lastechnieken nodig zijn.’

‘De periode van de werkzaamheden is in intensief overleg met de aannemer, reizigersorganisaties, vervoerders, verladers en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu bepaald’, meldt ProRail. ‘Alle partijen zijn het er over eens dat de 18-daagse buitendienststelling in deze periode gegeven de omstandigheden de juiste is, omdat in de zomer minder reizigers en verladers hinder ondervinden van

❯ Plan reis via de NS-reisplanner