web analytics

Toon Verbraak laat zien hoe hij zijn Tullepetaontjes maakt (18 aug)

De Roosendaalse kunstenaar Toon Verbraak demonstreert zaterdagmiddag 18 augustus tussen 14:00 – 16:00 uur hoe hij zijn beeldjes van de Tullepetaon (en andere creaties) maakt, die in en rond Roosendaal zo populair zijn. Dat gebeurt in de winkel Erika Stanley Art For All in de Dokter Brabersstraat 13.

Toon Verbraak geeft de bezoekers een leerzaam en vermakelijk kijkje in zijn creatieproces. Hij vertelt welke materialen en middelen hij gebruikt om de beeldjes te vormen en legt uit welke fases een Tullepetaon doormaakt voordat hij af is. Zo weten bezoekers precies hoe deze unieke vogel bij hen op de kast of vensterbank kan landen.

Het werk van Toon Verbraak (1946) is veelzijdig. Hij maakt namelijk zowel tweedimensionale als driedimensionale werken. Hij varieert van onderwerpen en technieken. Zijn grootste kenmerk is het kleurenscala; hij maakt altijd een spetterend geheel.

Verbraak is iemand die niet stil kan zitten. Daarom werkt hij als vrijwilliger bij de zorgboederij Meeshoeve in Oud Gastel en Sterrenbos in Roosendaal. ‘Hier heb ik het ontzettend naar mijn zin. Ik ben creatief bezig met de mensen en geef ze les en begeleiding in het maken van hun eigen werkjes’, meldt hij op de (kunst)website Exto, waar ook ander werk van hem te zien is.

❯ Over Toon Verbraak op de website Exto