web analytics

Ton in bankgiroloterij in Roosendaal gevallen

De prijs van een ton van de Bankgiroloterij is vrijdag 14 mei in Roosendaal gevallen, bij Michel en Ellie. Het stel kreeg dit te horen in een videogesprek vanuit het Scheepvaartmuseum, een van de cultuele partners van de loterij. ‘Geweldig! We hebben nog nooit geluk gehad’, was de reactie van het paar dat de 100.000 euro won.

Eerder waren er ook al inwoners uit Roosendaal die in de prijzen vielen bij de BankGiro Loterij. Toen werden Pieter en Sylvia verrast met 10.000 euro.

Gewoonlijk reikt een ambassadeur van de BankGiro Loterij de 100.000 euro cheque live aan de winnaar uit bij een van de culture partners die de loterij ondersteunt. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. Winnaars worden nu telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het goede nieuws.

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Wanneer: dinsdag 7 juli 2020 @ 20:00
Waar: Carillon Sint Janskerk, Markt

Zomeravond beiaardconcert Zomeravondklokken klinken vanaf de St. Jan. Concert door Joost van Balkom uit Den Bosch. De beiaardconcerten zorgen voor