web analytics

Toch nieuwe Eye-Candy expo in Galerie Anita Ammerlaan

Vanaf zaterdag 3 april is Eye-Candy 28 te bezoeken bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt in Roosendaal. Er is werk te zien van 9 professionele kunstenaars. In verband met de corona-maatregelen kan de expositie alleen na een mail-afspraak te zien op vrijdag tot en met zondag tussen 12:00 – 17:00 uur.

De expositie biedt – tot en met zondag 4 juli – weer een mooie diversiteit met schilderijen in verschillende stijlen, ruimtelijk werk en meubels uit Marrakech (Marokko).

Deelnemers
Het gaat om kunstwerken van de volgende kunstenaars: Diana Nooten (schilderijen), Jac Brouwers (ruimtelijk werk), Bojan Gurbaj (schilderijen), Gita Kalishoek (schilderijen), Nancy Luijks (schilderijen), Angelique van den Hout (schilderijen), Tatiana Korchagina (schilderijen), Janneke Rottier (schilderijen) en Anita Ammerlaan (schilderijen). Bovendien zijn er prachtige kunstwerken en meubels uit Marrakech – Marokko te bewonderen. ‘

Verwarrende tijd
Diana Nooten uit Oosterhout is een van de exposanten. Diana: ‘Dit jaar zette corona alles stil. Ook bij mij. Ik kreeg geen streep meer op papier, geen verf meer op doek. Tot ik besloot dat het genoeg was geweest. Ik was het puzzelen en klussen moe. Er moest iets veranderen. Ik haalde oude werken boven, keek er nog één keer goed naar en begon er overheen te schilderen. Het roer ging om. Voor de eerste keer schilder ik zonder vooropgezet plan. Geen schetsen, niet vasthouden aan oud werk. Gevoel werd mijn houvast. In deze verwarrende tijd had ik een nieuwe bron van energie nodig. En gek genoeg s corona zelf die motivatie geworden. Een soort levenselixer, dat je in de kleuren en de vloeibare mengelingen van mijn nieuwe werken terugziet. Wat een zware tijd was, werd uiteindelijk ook een vruchtbare tijd. Een tijd waarin ik mijn kwasten amper neer kan leggen’.

Jammer
Patrick Roelofs, de organisator van deze expositie zegt: ‘Met het bijzondere werk van de 9 exposanten en de bijzondere items uit Marrakech, zijn wij er van overtuigd dat Eye-Candy 28 in de smaak zal vallen bij kunstliefhebbers. Tijdens deze expositie presenteren wij een collectie met een mooie diversiteit in onze 1150m2 grote galerie. In verband met de situatie omtrent het coronavirus organiseren wij geen opening. Dat vinden wij natuurlijk erg jammer.’

Een afspraak maken om deze expositie te bezoeken, kan door een mail te sturen naar info@anitaammerlaan.com

Foto boven: Diana Nooten uit Oosterhout is een van de exposanten. (Foto Patrick Roelofs)

❯ Website Anita Ammerlaan