web analytics

Tiuri en HIP gaan er met de Cultuurprijzen van door

Theaterwerkplaats Tiuri heeft de Roosendaalse Cultuurprijs 2019 gewonnen en de band HIP de Jongerenprijs. Dat werd vrijdagavond 13 september duidelijk in de Kring. Daar werden de prijzen uitgereikt door wethouder Toine Theunis.

Andere genomieerden voor de Cultuurprijs waren de organisatie Kunsten onder 1 dak, de rederijkerskamer De Witte Roos, de Nispense toneelclub Onderling Kunstgenot en Genot en stadsbeiaardier Toni Raats.
Voor de Jongerenprijs was ook Het Dansatelier genomineerd.

Ober Tiuri
In oktober 2003 startte Theaterwerkplaats Tiuri in Breda met het aanbieden van theateractiviteiten aan mensen met een verstandelijke beperking. In 2009 opende de vestiging in Roosendaal. Tiuri groeide uit tot een bijzondere en succesvolle organisatie die een brede waaier aan theateractiviteiten organiseert. Dit gebeurt onder leiding van professioneel geschoolde theatermakers, artiestenbegeleiders en docenten. Aan het begin van de zomer waren ze te zien in theater De Kring met het stuk No Bodies.

Het oordeel van de jury
Ontroerend mooi was de voorstelling. Spannend ook. De jubileumvoorstelling van deze groep spelers is het enige goede antwoord op de vraag waarom Tiuri zo bijzonder is. De inclusieve samenleving in topvorm. Met veel respect is een voorstelling op maat gemaakt voor deze spelers, die door hun authenticiteit honderd procent overtuigden. Een diepe buiging en een nominatie voor de Cultuurprijs Roosendaal.

Over HIP
HIP is een mega-energieke, jonge, 10-koppige band die een combinatie speelt van funk soul, jazz, ska en pop.

Het oordeel van de jury
Een swingende formatie van 10 hongerige jonge talenten die de laatste jaren flink aan de weg timmert in concerten en evenementen in en rond Roosendaal. Niet zomaar een feestband: er wordt serieus muziek gemaakt met ruimte voor improvisatie. Ze zorgen voor leven in de brouwerij en zijn kwalitatief goed. Een nominatie voor de Jongerenprijs is dan ook zeer op zijn plaats.

❯ Cultuurprijs Roosendaal op Facebook
❯ Cultuurprijs Roosendaal op Instagram