web analytics

Tiende Dijkpop weer naast buurthuis (16 juni)

Op zaterdagmiddag 16 juni vindt op het grasveld naast buurthuis ’t Dijksteeke op het Dijkcentrum in Roosendaal de tiende editie plaats van Dijkpop, het openluchtfestival met vooral beginnende bands. Op het programma staan weer zes bands. Die worden vooraf gegaan door optredens van jonge zangers, zangeressen en instrumentalisten van muziekschool A Different Tune.

Twee van die bands, Bang the Skillet en Unconditionally Guaranteed, zullen ook op voordracht van Dijkpop optreden op Roosendaals Treffen op zondag 23 september. Bang the Skillet, op Dijkpop geprogrammeerd rond 16:10 uur, is een vrolijke calypo- en reggaeband. Unconditionally Guaranteed, dat Dijkpop 2018 afsluit, is een Pink Floyd coverband.

De andere bands zijn Rock Season, Rootless, Solitude Within en Suitcase. Het programma duurt tot plm 20:00 uur.

Programma Dijkpop 2018

12.25 uur: Opening
12.30 uur: A Different Tune
13.15 uur: Rock Season
14.00 uur: Rootless
15.05 uur: Solitude Within
16.10 uur: Bang the Skillet
17.10 uur: Suitcase
18.15 uur: Unconditionally Guaranteed

❯ Website Dijkpop Roosendaal
❯ Dijkpop Roosendaal op Facebook
❯ Foto-album Dijkpop 2017

Betrokken ouders
Het festival is een particulier initiatief dat is ontstaan uit popworkshops en erop gericht om jonge en beginnende bands en muzikanten een podium te bieden. De popworkshops werden tot 2011/2012 georganiseerd door de welzijnsorganisatie SIW) en begeleid door het CVK. Op de locaties de Bergspil in de Wijk Tolberg en het Dijksteeke in de Wijk Kortendijk werden wekelijks de jonge muzikanten begeleid, en bandjes gevormd.

Een aantal betrokken ouders is daarop ingesprongen om een jaarlijks terugkerend festival te organiseren waarbij het geleerde in praktijk kon worden gebracht en de nodige podiumervaring kan worden opgedaan.


Dijkpop 2017

❯ Foto-album Dijkpop 2017