web analytics

Thrillerdebuut van Roosendaalse Annemarie Snels genomineerd

‘Waterval’, het thrillerdebuut van auteur Annemarie Snels uit Roosendaal, is genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis 2020. De Roosendaalse is daarmee één van de vijftien schrijvers uit binnen- en buitenland die kans maken op de allereerste editie van deze debuutprijs.

Shortlist
De tienkoppige jury van de MAX Bronzen Vleermuis maakt eind september bekend of Waterval doorgaat naar de shortlist van zes auteurs. Die schrijvers mogen op zondag 25 oktober naar het Boekenfestival in Stadstheater Zoetermeer om deel te nemen aan het coronaproof Nederlands Thrillerfestival. Ze mogen er onder andere een presentatie geven, hun boeken verkopen en signeren.
Daarnaast maakt de Stichting Nederlands Thrillerfestival dan de uiteindelijke winnaar bekend. Diegene wint een oorkonde, een sculptuur en een geldbedrag van € 500,-.

Wow
Annemarie Snels is uiteraard erg enthousiast over de nominatie. “Wow, wat een eer. Deze erkenning voor mijn debuut betekent heel veel voor mij. En wat een prachtige auteursrij om tussen te mogen staan.” Waterval staat met titels als De macht van K. van Jens Vern, Perfecte resten van Helen Fields en VOX van Christina Dalcher op de longlist.
Snels: “Ik vind het gewoonweg fantastisch dat de jury van De Bronzen Vleermuis 2020 mijn debuut waardeert als een thriller die er mag zijn in het rijkgevulde boekenland.”

Waterval speelt zich af in Zwitserland waar de watervallen als dodelijke wapens stromen. Het ligt sinds mei in de (online)boekwinkel en het is uitgegeven bij Kadook Uitgevers.

Geboren in Wouw
Annemarie Snels is geboren in 1971 in Wouw, in 2004 getrouwd met Koen (1968) en moeder van Joep (2006) en Lieke (2009). Samen met haar gezin woont ze in de gemeente Roosendaal. Ze is afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg) in de richting Schrijvende Pers. Op dit moment werkt ze circa tien uur per week als schrijvende communicatiemedewerker bij een communicatieadviesbureau. In haar vrije tijd zingt ze bij popkoor Akkoord.

Zie ook:
❯ 24-01-2020: Roosendaalse Annemarie Snels maakt thrillerdebuut
❯ Website Annemarie Snels