web analytics

Tholenaar (66) agressief tegen motoragent

Op de Bredaseweg in Bergen op Zoom is vrijdagavond 30 maart een 66-jarige man uit Tholen aangehouden. De verdachte weigerde mee te werken nadat hem een stopteken was gegeven na een verkeersovertreding. Na een achtervolging gaf hij op, maar reageerde wel buitensporig agressief.

Aan het begin van de avond zag een surveillerende motoragent op de Boutershemstraat in een tegemoetkomende auto een klein meisje tussen de voorstoelen staan. De agent is vervolgens gekeerd en achter de auto aangereden. Toen de bestuurder na een stopteken zijn voertuig had stilgezet, legde de agent uit wat de reden was van de staandehouding. Hij kreeg voor het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingssyteem een bekeuring.

Agressief
De verdachte was het geheel oneens met de agent en reageerde verbaal buitensporig agressief. Vervolgens trapte hij op het gaspedaal en reed hard weg.
De motoragent zette de achtervolging in. De verdachte negeerde nu het stopteken en reed verder. Wel wachtte hij bij de rode verkeerslichten bij de kruising Randweg West met de Burgerhout; druk gebarend vanuit zijn geopende portierraam.

Bij groen licht reed hij gewoon verder, maar besloot dan toch te stoppen op de Burgemeester Wittelaan. De motoragent opende de portier van de auto en pakte de arm van de bestuurder om hem uit de auto te helpen. Hierop reageerde de bestuurder wederom tegendraads en reed, bijna over de voeten van de agent, opnieuw weg.

Achtervolging
Intussen was een tweede motoragent gearriveerd. Beiden zetten de achtervolging in, waarna de verdachte het op de Bredasestraat eindelijk opgaf. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De man mocht hierna met drie bekeuringen op zak weer naar huis: één voor het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingsysteem; één voor zijn weigering om zijn rijbewijs te tonen en één voor het negeren van een stopteken.

Ook is er een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, waarin het vermoeden is neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.