web analytics

Thema-ochtend ‘Het werkt niet vanzelf’ bij AIC (15 juni)

Op 15 juni organiseerd het Autisme Informatie Centrum (AIC) Roosendaal weer een thema-ochtend. HeEt thema van deze ochtend is de film ‘Het werkt niet vanzelf’ die vertoond wordt. Deze film gaat over Wiet, Pim en Remco die een verstandelijke beperking en een stoornis in het autistisch spectrum hebben.

Toch is het hen gelukt een beroep te leren. Maar dat ging niet vanzelf. De film brengt in beeld op welke manier dit mogelijk is gemaakt en is bedoeld voor ouders, begeleiders en betrokken hulpverleners. Na de film is er de gelegenheid om met de elkaar in gesprek te gaan.

‘Werk zoeken is één, je werk houden én er van blijven genieten is twee. Je hoort het vaker van mensen met autisme. Misschien krijg je een baan waar al een goede structuur en planning aanwezig is en hoef jij die alleen maar over te nemen. Je bent goed in je vakgebied, dat is niet het probleem. Die problemen kunnen bijvoorbeeld ontstaan als er als extra taken op je afkomen, als nieuwe werkprocessen nodig zijn. Je werk begint te stapelen, je krijgt stress, je durft geen nee te zeggen, je raakt steeds meer overprikkeld. Je dagelijkse routine lijdt er onder en je komt in een vicieuze cirkel…’

Op de ochtend zijn ook enkele dames van SDW aanwezig. Marion Lamboo van OrganizingPower is ervan overtuigd dat het anders kan en vertelt tijdens de themaochtend wat zij als professional organizer kan betekenen voor zowel de werknemer als de werkgever. Een werkgever is immers gebaat bij een medewerker die zijn tijd efficiënt en effectief weet te benutten. Marion leert haar cliënten tijdens de werksessies al doende besluiten te nemen, een structuur en systeem op te zetten dat realistisch is en dat bij hen past. Het mooie van haar methode is dat er direct resultaat is. En dat geeft de medewerker weer zelfvertrouwen.

De bijeenkomst is in De Kameleon, Gerard ter Borchstraat 51, Roosendaal. Openingstijd: 9:15 uur, anvang: 9:30 uur, eindtijd: 11:30 uur.