web analytics

Theatrale rechtbank in De Kring op 26 november

Op dinsdag 26 november is er in de kleine zaal van De Kring een theatrale rechtbank. Bezoekers gaan ‘de confrontatie aan met haar eigen oordeel’. De voorstelling van Theatergezelschap Stormkader begint om 20:15 uur en kaarten kosten 12,50 euro.

Horen en zien
In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Toch staan mensen snel klaar met een oordeel op basis van wat ze horen en zien. Bestaat het objectieve ‘goed’ en ‘slecht’ nog, of is het eigen oordeel toch emotioneler dan men denkt? Hanna van Mourik Broekman, artistiek leider en regisseur van Stormkamer, nodigt het publiek uit de confrontatie aan te gaan met de eigen mening en moraal in een theatrale zitting, om zo te ontdekken hoe de maatschappij zich gedraagt.

De Leeuwarder Courant schreef eerder: “Hanna van Mourik Broekman slaagt uitstekend in haar opzet om mensen door middel van theatrale constructies met elkaar in gesprek te brengen over actuele problematiek.”

Stormkamer
Theatergezelschap Stormkamer organiseert multidisciplinaire ontmoetingen, zogenaamde Stormkamers, buiten het rode pluche. Onder leiding van Hanna van Mourik Broekman wordt in een Stormkamer een maatschappelijk thema bekeken, gefileerd en binnenstebuiten gekeerd. Een breed publiek gaat de confrontatie aan met haar eigen en elkaars waarheid. De vorm en inhoud van een Stormkamer is elke keer anders. Naast standplaatsstad Breda, werkt Stormkamer samen met de Brabantse steden Eindhoven, Helmond, Tilburg en Roosendaal.

Foto boven: Hanna van Mourik Broekmanbrengt bezoekers met elkaar in gesprek. (Foto Moon Saris)