web analytics

The Rainbows klaar voor het WK Twirling in Noorwegen

Veertien leden van The Rainbows uit Roosendaal vertrekken dinsdag 27 maart met hun coaches Bernice Vergunst en Nancy Jongmans en de rest van de Nederlandse equipe vanaf Schiphol naar Noorwegen, waar van 29 maart t/m 1 april het Wereld Kampioenschap Twirling gehouden wordt in Lillehammer.

In hun kielzog vliegen ook hun supporters mee. De Roosendaalse meiden zijn onderdeel van een grote, indrukwekkende Nederlandse Equipe. Het WK wordt gehouden in de Häkons Hall; dit was bij de Olympische Winterspelen in 1994 de belangrijkste arena voor het ijshockey.

Drie solo-onderdelen

Na vele maanden hard trainen hebben The Rainbows in januari tijdens het Nederlands Kampioenschap vijf WK-tickets weten te bemachtigen waaronder drie solo-onderdelen: zo gaan Deborah van Broekhoven (met haar onderdeel 2-baton) en Leana Reijers (met haar onderdelen 1-baton + Super X Strutt) solo de vloer op bij het WK.

In twee grote Synergy-teams

Ook staan leden van The Rainbows in de twee Synergy-teams, het largeteam (totaal 44 leden) en het Pomponteam (totaal 55 leden). Deze twee Synergy teams zijn ontstaan uit een unieke samenwerking van vier verenigingen die normaal tegen elkaar strijden. De leden van de Synergy-teams hebben ruim een half jaar alles opzij gezet om dit bijzondere project te laten slagen.

Flink aan de slag gegaan

Na het NK zijn de WK-geplaatsten flink aan de slag gegaan om alle onderdelen klaar te stomen voor het WK. Na nog eens twee en een halve maand van vele trainingsuurtjes, bondstrainingen en wedstrijden, hebben ze zondag 25 maart nog een laatste teamtraining in Nederland. Dan zijn ze er klaar voor en mogen ze al hun inspanningen gaan omzetten in een mooi optreden op het WK.

Doorzetten en passie

‘Het zullen spannende en lange dagen gaan worden, maar The Rainbows zullen er alles aan doen om Nederland op zijn best te vertegenwoordigen en te laten zien waar deze club goed in is: teamwork, doorzetten en passie tonen in de twirlsport. We zullen gaan genieten van onze momenten op de vloer en er samen, met de gehele equipe, een gezellig en mooi WK van maken’, klinkt vanuit de groep. ‘Op een WK mogen staan, is al een prestatie op zich!’

Het programma voor de leden van The Rainbows op het WK:

– Dinsdag 27 maart is er om 19.00 uur een welcomeparty, waarna er voor de Nederlandse equipe om 20.30 uur gelijk een muziektest is.
– Woensdag 28 maart is er voor de Synergy-teams de allerlaatste training van 13:00 tot 17:00 uur. Om 19.00 uur begint de de openingsceremonie.

– Donderdag 29 maart is de eerste dag van het WK, waar Deborah van Broekhoven het spits mag afbijten. Haar onderdeel 2 baton is deze dag als eerste aan de beurt en begint om 8.30 uur en duurt tot 11:00 uur.
– Vrijdag 30 maart start de dag met het onderdeel van Leana Reijers, Super X Strut. Deze categorie duurt tot ongeveer 11.25 uur.
– Zaterdag 31 maart start rond 9.30 het onderdeel solo 1 baton voor Leana Reijers, en dat duurt tot ongeveer 12.30 uur. Om ongeveer 17.45 start het onderdeel Pomponteam, dat moet rond 18.50 uur klaar zijn.
– Zondag 1 april staat vanaf 15.05 uur het onderdeel Largeteam gepland, als laatste onderdeel van het WK.

Finales zaterdag en zondag

Ook zijn er nog finales voor de solo-onderdelen. Wie in de top zit, mag hier nog een keer strijden.
– Zaterdag begint om 15.10 uur finale 2 baton en om 16.35 uur de finale Super X strut.
– Zondag start de dag om 8.30 uur met de finale 1 baton.

Zondag begint naar verwachting rond 17.00 uur de sluitingsceremonie, met aansluitend de prijsuitreiking.

Foto boven: De leden en coaches van The Rainbows die naar het WK gaan.
Vanaf boven van links naar rechts: Nancy Jongmans (coach) – Emma van Otzel – Mariselle Arends – Mandy Stalenhoef – Sharenda Hoogendijk-
Anja de Fijter – Cynthia Broeders – Denise Braat – Renske Hartensveld – Bernice Vergunst (coach) – Lineke Veldhoen – Melissa van Broekhoven-
Jamila Robbeson – Evy Reijers – Leana Reijers – Deborah van Broekhoven.


De gehele Nederlandse equipe, inclusief de Roosendalse meiden

Het WK is via lifestream worden te volgen via de website of facebookpagina van NBTA Nederland (www.nbta.nl)