web analytics

The Hoochies sluiten jaar bij Nispen Blues af (14 dec)

De Nederlandse viermansformatie The Hoochies is zaterdag 14 december de laatste band die dit jaar optreedt bij Nispen Blues. Het optreden in café de Gouden Leeuw in Nispen begint om 21:30 uur. De entree is zoals gebruikelijk gratis.

De band brengt overtuigende no-nonsense Chicago Blues en Boogie á la Little Walter, Sean Costello en The Red Devils ten gehore. Alle bandleden hebben hun sporen ruimschoots verdiend in het Nederlandse bluescircuit, met bands zoals Cuban Heels, Boyd Small, Memo Gonzalez, en Drippin’ Honey.

Passie
Juist omdat ze al vaker het podium met elkaar hadden gedeeld, werd het hoog tijd om samen iets te beginnen om hun gezamenlijke passie voor de ongepolijste blues te delen. Deze krachtenbundeling leidt, tezamen met een ijzersterke setlijst, elke keer weer tot een boeiende live performance.

Spil
Richard Koster (Cuban Heels) mag samen met Roelof Meijeringh (Boyd Small, Memo Gonzalez) als spil van de band worden gezien. Het publiek heeft vijf jaar moeten wachten op hun debuutalbum; een live registratie van een fenomenaal optreden op het Moulin Blues Festival 2019. Op ‘Live! Moulin Blues’ komt hun rauwe, energieke en ongepolijste Blues geheel tot zijn recht.

Geen rust
The Hoochies gunnen zichzelf en hun publiek geen moment rust. De ‘Blues en groove trein’ dendert alsmaar door en dat is waar deze mannen goed in zijn en waar ze het best tot hun recht komen. Live, op het podium waar ze hun dampende Blues vol overtuiging aan de man weten te brengen. Line up:

Line-up: Richard Koster: zang en harmonica – Roelof Meijeringh: gitaar – Lut Luttink: basgitaar – Chiel ten Vaarwerk: drums

Programma Nispen Blues na de jaarwisseling:
– Zondag 12 januari: Nispen Blues Muziekkwis
– Zaterdag 25 januari 2020: Florian Lohoff Band (D)
– Zaterdag 7 maart 2020: Stef Paglia Trio (B)
– Zaterdag 27 april 2020 (2 bands): Blues Treat en Carl Wyatt (US) & the Delta Voodoo Kings

❯ Website Nispen Blues