web analytics

The Blues Bones en Rusty Nuts op slotavond Nispen Blues (28 april)

Nispen Blues sluit zaterdagavond 28 april haar tiende seizoen af met optredens van The Blues Bones en Rutsy Nuts in café de Gouden Leeuw in Nispen. Het programma begint om 21:00 uur en de entree is ook deze keer weer gratis.

De Belgische vijfmansformatie The BluesBones (foto boven) is een band met gepassioneerde en ervaren muzikanten. Hun veelal eigen en originele nummers variëren van gevoelige Bluesballads tot swampy slide en meer heavy Bluesrock. Juist dit uitgebreide scala aan muziekstijlen heeft de band door de jaren heen een gevarieerde fan-base opgeleverd.

Favoriet
De band is in 2011 opgericht. Tijdens de Belgische Blues Challenge in 2012 werden ze door het publiek als favoriet gekozen. Dezelfde wedstrijd werd in 2016 gewonnen, en vorig jaar op de Europese Blues Challenge in Denemarken eindigden ze als tweede.

The BluesBones hebben inmiddels in een razend tempo de Europese Bluesscene veroverd. Hun debuut album ‘Voodoo Guitar’ heeft zeer goede reviews ontvangen. Ook de opvolgers ‘Live @ De Bosuil’ (2013), ‘Saved by the Blues’ (2015) en ‘Double Live’ (2016)’ ontvingen lovende kritieken. Recent is de nieuwe CD ‘Chasing Shadows’ uitgekomen.
Line Up:Nico De Cock: zang – Koen Mertens: drums – Geert Boeckx: bas – Edwin Risbourg: hammond – Stef Paglia: gitaar

Rusty Nuts
Rusty Nuts uit Tilburg timmert al jaren aan de weg met onvervalste Southern (Blues)rock. Muziek gestoeld op o.a. The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd en The Outlaws, maar ook het betere Bluesrock materiaal van bijv. Jimi Hendrix, ZZ Top en Wishbone Ash worden niet geschuwd.
Drie gitaren, drie stemmen en een hechte ritmesectie zorgen ervoor dat elk optreden knalt. Uiterst potente (Blues)rock met furieuze gitaarsoli.


The Rusty Nuts uit Tilburg
 
❯ Website Nispen Blues