web analytics

Terug naar normale zomerse waarden

Voorlopig laten we de hittegolf achter ons en dat ging gisteren al gepaard met onweer en plaatselijk veel regen en wateroverlast. Dit staat ons ook vandaag (zaterdag) te wachten.

Een uitloper van een hogedrukgebied vanuit het zuiden, met behulp van de aanzuiging van een lagedrukgebied boven Engeland, zorgde de afgelopen dagen voor die top-temperaturen in Gilze-Rijen (40,7) en bij ons (40,3 graden).

Het is van te voren niet te voorspellen waar de ergste buien vallen. Rond de middag wordt het droger. De temperatuur kan nog oplopen tot 23 of 24 graden, maar tijdens de buien zal het enkele graden dalen, waarbij er kans is op hagel en windstoten.

Komende nacht daalt de temperatuur tot 18 of 19 graden, met nog lichte regen. Ook zondag kan er nog lichte regen vallen, maar in de loop van de middag wordt het wat droger. De temperatuur draait rond 20 of 21 graden en zakt het in de nacht naar maandag naar 16 of 17 graden.

Maandag en dinsdag lijkt het droog te blijven. Vanaf woensdag overheerst de bewolking weer en valt er regelmatig lichte regen in de nacht en draait de temperatuur rond 21 of 22 graden overdag, en in de nacht rond 16 of 17 graden, met een meest matige westelijke wind.
Bron:Meteoroosendaalwest.nl