web analytics

Terrein garagebedrijf/Kringloop verdeeld in drie bouwkavels

Het terrein van het voormalig garagebedrijf De Kroeven bij het viaduct over de Laan van Brabant in Roosendaal, wordt in drie bouwkavels voor woningbouw aangeboden. Daarmee zou dan een eind komen aan de jaren leegstand van het voormalige garagebedrijf, dat een paar jaar geleden ook even in beeld was voor een Kringloop-vestiging. Dat werd vanwege hoge kosten door de uitbater van die Kringloop in mei 2016 afgeblazen.

Via makelaar Sweere wordt het terrein nu in drie bouwkavels van vanaf 160.000 euro aangeboden aan kopers die daar zelf een huis willen gaan bouwen. De kavels liggen in de driehoek Laan van Brabant, Laan van Henegouwen en Laan van Vlaanderen en grenzen aan de achterzijde/zijkant aan de tuinen van de Vrouwemadestraat. Op het verkoopbord op het terrein staat ook een situatieschets, waarop twee woningen hun entree hebben aan de Laan van Henegouwen, en het derde aan de Laan van Vlaanderen.

Kringloop
Twee jaar geleden was het pand in beeld bij de uitbater van de Kringloop in de Westrand, die daar weg moest omdat het onderkomen daar gesloopt werd. De man vertelde dat hij aan het pand aan de Laan van Brabant al voor duizenden euro’s verspijkerd had aan een lekkend dak, maar trok zijn plan in omdat ‘het pand van de provincie niet open mocht, omdat de grond onder het voormalig garagebedrijf vervuil’ zou zijn.

Gratis parkeren
Sindsdien staat het pand leeg. Maar van het parkeerterreintje ervoor wordt dankbaar gebruik gemaakt door automobilisten die daar een gratis standplaats vlakbij het centrum hebben gevonden.

Zo was de situatie eind mei 2016, toen De Kringloop zich toch maar terugtrok uit het voormalig garagebedrijf.
 

Een (voorbeeld)-situatieschets van de bouwkavels die door makelaardij Sweere worden aangeboden. Bovenin (witte huis) is de Laan van Brabant, rechts de achtertuinen van de Vrouwemadestraat, helemaal links de verhoogde rondweg. (Tekening: website ❯ www.sweere.nl)
 

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie