web analytics

Tennisvereniging Roosendaal breidt uit met padelbanen

Tennisvereniging Roosendaal aan de President Kennedylaan gaat uitbreiden met twee padelbanen. Het wordt de grootste vernieuwing na de uitbreiding met nieuwe tennisbanen in 2009. De bedoeling is dat er vanaf maart komend jaar gespeeld kan worden. De komende maanden wordt daar hard naar toe gewerkt.

Jeroen Kerkhof, voorzitter van de Padelcommissie van de tennisvereniging: “Padel is een snel groeiende sport; deze wordt door miljoenen mensen over de hele wereld beoefend. Onze tennissers willen meer variatie. Steeds meer tennisverenigingen erkennen deze behoefte en leggen om die reden padelbanen aan. Dit zorgt weer voor de vergroting en versterking van de sportieve cohesie binnen onze vereniging en de Roosendaalse gemeenschap.”

Toine Theunis, wethouder Sport, is erg ingenomen met de aanleg van de Padelbanen; “Wij staan achter het plan van de Tennisvereniging Roosendaal en willen het dan ook graag financieel
ondersteunen. Dit past helemaal in ons beleid om bijzondere initiatieven uit de gemeenschap te faciliteren. Dat hebben we nu met meer sportverenigingen gedaan en dat valt bijzonder goed.”

Spektakel
Padel staat voor spektakel! Zowel spelers als toeschouwers genieten van deze actieve, dynamische en laagdrempelige sport. Het is een combinatie van verschillende racketsporten en je speelt het altijd twee tegen twee. Het speelveld is een kruising tussen een tennis- en squashbaan. Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels, met als belangrijkste verschil dat je de bal ook via de wanden mag spelen. Het is snel, er is veel actie en de bal blijft lang in het spel. Juist daardoor is het dus een sport die gemakkelijk te leren is door jong en oud.

De aanleg van de twee pedalbanen betekent een investering van 105.000 euro. De gemeente is goed voor 40.000 euro, voor de rest zorgt de vereniging; voor een deel via sponsoring.

De tennisvereniging heeft het besluit om deze banen aan te leggen goed voorbereid. Zo is er eerst een enquête onder de leden van TVR gehouden, die positief uitviel. Eind april zijn de leden van TVR op de hoogte gebracht dat het bestuur doorging met de voorbereidingen. De leden kegen in het voortraject te horen dat voor het gebruik van de Padel-banen geen apart lidmaatschap hoeft te worden afgesloten. ‘Het lidmaatschap van TVR geeft je het recht om gebruik te maken van de padelbanen’, werd aangekondigd.

Belangrijk
Het bestuur van TVR vindt de aanleg van Padelbanen belangrijk om een aantal redenen, zo werd uitgelegd aan de leden::
– De belangstelling voor de tennissport neemt in Nederland nog steeds af. Ten behoeve van ledenbehoud is het belangrijk voor onze vereniging om ons te blijven onderscheiden en te innoveren.
– De sport Padel heeft een grote verwantschap met onze tennissport en mag zich verheugen op een in Nederland sterk groeiende belangstelling. Deze verwantschap maakt het afwisselen van Tennis en Padel ook zeer gemakkelijk. We verwachten ook bij TVR een grote interesse in deze sport.
– Padelbanen geven ons flexibiliteit tijdens evenementen (toernooien en competitie) waardoor niet-deelnemers toch kunnen sporten op onze vereniging. De Padel en Tennis competities vinden niet gelijktijdig plaats.

❯ Video over padel
❯ Meer info over padel op website Padelwereld
❯ Website Tennisvereniging Roosendaal


Een voorbeeld van een Padel-baan

Wanneer: dinsdag 7 juli 2020 @ 20:00
Waar: Carillon Sint Janskerk, Markt

Zomeravond beiaardconcert Zomeravondklokken klinken vanaf de St. Jan. Concert door Joost van Balkom uit Den Bosch. De beiaardconcerten zorgen voor