web analytics

Tekening van Luuk van Overmeire op ‘cover’ Sjors Creatief

Luuk van Overmeire uit groep 4 van basisschool de Heiberg uit Roosendaal heeft de tekenwedstrijd van Sjors Creatief gewonnen en dat betekent dat zijn tekening op de kaft van het nieuwe boekje prijkt.

Samen met zijn hele klas ging Luuk aan de slag met fluoriserende stiften. Onder leiding van juf Maren (Move On Roosendaal) werden de mooiste graffiti-kunstwerken gemaakt. ‘Jullie gaan je eigen naam schrijven, maar dan in een echte graffiti-stijl,’ aldus juf Maren.

Workshop

De winnaar krijgt ook altijd een workshop naar keuze aangeboden. Luuk koos voor de workshop ‘graffiti tekenen’. De prijs kreeg hij van Marion Vriens namens de gemeente Roosendaal. Als cultuurbeleidsambtenaar was Marion positief verrast over het enthousiasme en de creativiteit van de bijna dertig leerlingen van deze Heibergklas.

Boekje
Sjors Creatief is een boekje dat jaarlijks wordt uitgegeven door CultuurCompaan in samenwerking met de gemeente Roosendaal en Rabobank Zuidwest-Brabant. Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle basisschoolleerlingen uit de gemeente een exemplaar van dit boekje. Hierin staan alle culturele activiteiten die in dat schooljaar plaatsvinden genoemd. Van dansen en zingen tot beeldhouwen en fotograferen.
Alle cultuuraanbieders krijgen degelegenheid om hun activiteit aan te bieden in het – elk jaar steeds dikker wordende – boekje.