web analytics

Tasjesrover (28) op station uit trein gehaald, mogelijk meer op zijn kerfstok

Een tasjesrover die dinsdagmiddag 26 november in de Kerkstraat in Roosendaal een fietsster van haar tas had beroofd, is later op het station in Roosendaal door de politie aangehouden. Dat kon dankzij twee alerte getuigen.

Het incident gebeurde rond 14.00 uur. De man rende naast de fietsster en pakte een tas uit een van de fietstassen. De vrouw had niks in de gaten en reed door richting de Markt. De man liep met de tas richting de Molenstraat. Twee zeer alerte en dappere getuigen belden de politie en volgden de dader richting het station.

De vrouwen zagen dat de man achterin een trein stapte. Hierop waarschuwden zij naar de machinist dat hij niet mocht vertrekken. Agenten arriveerden op het station, waarna de man werd aangewezen en aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Ter Apel. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast. De politie vermoedt dat deze man in Roosendaal eerder betrokken was bij straatroven en onderzoekt zijn betrokkenheid.

Na de aanhouding wezen de getuigen in de Molenstraat de plek aan waar de tas werd gedumpt. De politie heeft contact met het slachtoffer gelegd. Woensdagmiddag wordt een aangifte opgenomen.