web analytics

Tafeltennissers strijden om Pin Pongers Supercup (1 sept)

Leden van Tafeltennisvereniging De Pin Pongers in Wouwse Plantage strijden vrjdag 1 september om de Pin Pongers Supercup 2017. Daarmee wordt het nieuwe seizoen geopend. Het is sinds vorig jaar een van de drie grote prijzen binnen de club.

Naast de jaarlijkse clubkampioenschappen enkelspel en het Prinsen – en Koningsklassement is er dan nu ook de zogenaamde Pin Pongers Supercup. Aan het begin van het najaarsseizoen wordt er op de eerste trainingsavond door zowel de jeugd als door de senioren in een apart toernooi met enkel knock-outrondes gestreden om zodoende op de allereerste officiële vrijdagavond van weer een nieuw seizoen meteen met een grote prijs mee naar huis te gaan.

Vorig jaar ging de allereerste finale ooit bij de jeugd tussen Thijs van Damme en Paul van Overveld. Paul verraste destijds in de halve finale kersvers clubkampioen Jim Raats. Thijs van Damme, destijds tweede geplaatst, maakte zijn favorietenrol in de finale echter meer dan waar, maar zal dit jaar als titelverdediger vanwege blessureleed mogelijk nog altijd niet in staat zijn om zijn prijs te verdedigen. Voor Paul is het te hopen dat ie na een aantal verloren finales eindelijk eens een keer met een hoofdprijs aan de haal gaat. Dit jaar is Jim wederom topseed.

Bij de senioren ging de finale tussen Albert de Jong en Koen Schuurbiers. Tom van Doorn, de clubkampioen van dat moment, was als eerste geplaatst geweest, maar kon vanwege blessureleed uiteindelijk niet mee doen. Albert won vrij overtuigend de eerste editie van dit kleine evenement. De loting maakte uit dat Tom dit jaar wederom topseed zal zijn.

De Pin Pongers spelen in Dorpshuis “De Spil”, Plantagebaan 223 in Wouwse Plantage.