web analytics

T/m 28 oktober ‘Kunst op de Kaart’ in binnenstad Roosendaal

In de corridor van het Tongerlohuys is vrijdagmiddag 12 oktober het startsein gegeven voor het kunstproject ‘Kunst op de Kaart’ waarin leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum samenwerken met kunstenaars. Op zeven locaties in de stad zijn kunstwerken te zien, met als uitgangspunt het 750-jarig bestaan van de stad. Het project loopt tot en met 28 oktober.

De zeven kunstenaars die exposeren zijn: Anna Niederbremer in Parrotia, Karien Wierickx bij Wim Vromans, Iwaz in Hotel Tongerlo, Joost Verbraak in Tongerlohuys, Benjamin Scheltema bij Vermunt Makelaar, Marijke Maas bij Van Wely en Jens Rijsdijk in ’t Paviljoen.

De kunstenaars hebben ieder op eigen wijze invulling gegeven aan het thema. Er komen verschillende onderwerpen aan bod uit diverse invalshoeken. Daarbij zijn kunstvomen als fotografie, schilderkunst, video, beeldhouwkunst en textiele werkvormen gebruikt. Onderwerpen zijn onder andere historie van de stad, architectuur, industrieel erfgoed, vluchtelingen in de Eerste Wereldoorlog.

Bij het project is ook CultuurCompaan betrokken. Het kunstproject is opgezet door beeldende docent Geert Koevoets van het Norbertus Gertrudis Lyceum.

Foto bovenaan: Opening van het project. Foto Aad Meijer