web analytics

Synchroonzwemmen: Diploma’s bij 2e competitiewedstrijd

In zwembad De Stok in Roosendaal is zondag 19 november de tweede competitiewedstrijd Synchroonzwemmen gehouden. Dit keer zwommen ook alle aanloopmeisjes van de verenigingen uit Noord-Brabant en Limburg (KNZB Regio Zuid) mee. In totaal lagen er 239 meisjes om de beurt in het water. Het was dan ook behoorlijk druk.

Van zwemvereniging Hieronymus uit Roosendaal deden alle aanloopmeisjes mee. Voor velen hun allereerste echte wedstrijd en de spanning was dan ook van de gezichtjes af te lezen. ‘Zij hebben allemaal heel goed gepresteerd en voor hun inzet een mooie oorkonde gekregen’, meldt de leiding.

Age1-diploma
Ook bij de wedstrijdmeisjes is er goed gepresteerd. De dames hebben hun punten weer verbeterd, of heel stabiel gezwommen. Voor de meesten was het al de zoveelste techniekwedstrijd, maar het is toch ook elke keer weer spannend. Zeker voor Flora Senten en Irene van Oostrom (foto). Zij zwommen voor hun Age1-diploma.

Flora zwemt nog maar heel kort bij Hieronymus, maar heeft al 5 jaar ervaring opgedaan bij het synchroonzwemmen in Antwerpen. Voor haar was het allemaal nieuw en het gaat er soms anders aan toe dan in België. Alhoewel de figuren hetzelfde zijn die ze moeten zwemmen, want die zijn wereldwijd gelijk. Ze heeft in deze korte tijd dan ook heel knap haar diploma weten te halen en gaat ze nu verder op Age2 niveau. Ook Irene heeft met mooie punten haar Age1-diploma gehaald en ook zij gaat nu verder op Age2-niveau. Dit is het niveau waarop ze thuishoren qua leeftijd.

De Mac
Na afloop van de wedstrijd is er dan altijd weer de traditie dat Hieronymus met de hele groep naar ‘de Mac’ gaat en dit was ook nu niet anders. Altijd een leuke afsluiting van een spannende dag.

Wie meer wil weten over synchroonzwemmen kan informatie vinden op de website van Hieronymus of langskomen bij zwembad De Stok als de meisjes trainen. Dat is op woensdag van 18:00 uur tot 18:45 uur en op zaterdag van 14:00 uur tot 17:30 uur. Belangstellen mogen drie keer gratis proeftrainen.
❯ Website Hieronymus Roosendaal

Foto boven: Flora Senten en Irene van Oostrom zwommen voor hun Age1-diploma.