web analytics

Summerfun: Sport en Spel voor de schooljeugd

Voor het tweede jaar op rij biedt Sportservice Noord-Brabant (SSNB) een zeer divers sportprogramma aan tijdens de zomervakantie. De Roosendaalse jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar kan zich vanaf deze week weer inschrijven voor de leuke ochtend-, middag- en dagprogramma’s die SSNB aanbiedt in verscheidene wijken in Roosendaal.

Na een succesvolle eerste Summerfun, met 152 deelnemers, komt SSNB dit jaar met een tweede editie. Hakim Bouazzati, buurtsportcoach van SSNB geeft aan dat er veel kinderen zijn die niet op vakantie gaan of die nauwelijks bewegen tijdens de zomervakanties: “Daarom zijn we hier vorig jaar mee begonnen en dit jaar willen we deze mooie lijn doortrekken. Vorig jaar hebben we alleen in de laatste vier weken van de zomervakantie activiteiten verzorgd, maar dit jaar gaan we de gehele zomervakantie met de Roosendaalse jeugd sporten”

Gevarieerd aanbod
Niet drie maar vier per week is er ergens in Roosendaal een activiteit van Summerfun te vinden. Deelnemers kunnen kiezen uit een ochtend-, middag- of dagprogramma. Dit betekent dat er 24 sport- en spelprogramma’s zijn waar men aan kan deelnemen deze zomer. De ochtendprogramma’s duren twee uurtjes en zijn van 10.00 tot 12.00 uur. De middagprogramma’s duren ook twee uurtjes en zijn van 13.00 tot 15.00 uur. De dagprogramma’s zijn wat langer en zijn van 10.00 tot 15.00 uur.

“Er is dit jaar gekozen voor klassieke sporten en spellen, maar ook voor activiteiten die kinderen niet zo snel zullen doen”, zegt Jerome de Clercq van SSNB. “Farm bootcamp, darten, apenkooi, minigolf, bowlen, bosspelen en nog veel meer leuke activiteiten staan op de agenda deze zomer”

In verscheidene wijken en in Wouw
Om alle jeugd in Roosendaal te kunnen bereiken, is er gekozen om de vele diverse activiteiten in heel de gemeente Roosendaal te verspreiden. “Kroeven, Kalsdonk, Kortendijk maar ook in Wouw zijn we te vinden”, vertelt Hakim Bouazzati. “Ouders kunnen kijken wat er die week in de buurt is en hun kinderen daarvoor opgeven. We brengen de activiteiten dus naar de kinderen toe”

Bijdrage en inschrijven
Voor deelname van de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. “Dit is een bewuste keuze. Met de kleine vergoeding kunnen we bijvoorbeeld de zaal betalen en tijdens de activiteit iets terug geven in de vorm van wat drinken of fruit”, legt Hakim Bouazzati uit.
Op de Facebookpagina ‘Roosendaal werkt aan bewegen’ zal alle informatie voor de Summerfun 2017 te vinden zijn.Voor vragen en voor inschrijvingen kan men mailen naar summerfun@SSNB.nl