web analytics

Subsidie voor inbraakpreventie nu voor heel Roosendaal

De subsidie voor inbraakpreventie bij koopwoningen is met ingang van 1 februari voor iederee in Roosendaal beschikbaar, zo laat de gemeente weten. Maar wel onder de restrictie ‘Wees er snel bij: want op = op’.

De subsidie was speciaal gericht op inbraakgevoelige wijken (de zogenaamde hotspots). Nu komen alle huiseigenaren in Roosendaal in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van inbraakbeveiliging. Met deze subsidie kunnen eigenaren 50% van de kosten die gemaakt worden voor het verbeteren van het hang- en sluitwerk tot een maximum van € 250,- vergoed krijgen. Uiteraard zijn er wel een paar spelregels, die te vinden zijn op www.inbraakproof.nl/roosendaal

Hotspots

Nadat eerst de hotspots aan de beurt kwamen, is er nu nog een subsidiebedrag over van € 21.000,-. Hiermee kunnen nog minimaal 84 woningen worden beveiligd. De subsidie wordt aangeboden door de
gemeente Roosendaal en het Ministerie van Veiligheid & Justitie en is natuurlijk vooral bedoeld om het aantal inbraken te verminderen. Voor deze subsidie geldt wel op = op.

Helpende hand
Inspecteurs van team Veiligheid, Handhaving en Toezicht gaan in januari en februari gratis DNA-markeringssets aanbieden aan gedupeerden van woninginbraken. Met deze geste wil de burgemeester Jacques Niederer hen een hart onder de riem steken. Daarnaast helpt het hen om nieuw aangeschafte goederen of andere kostbaarheden beter te beveiligen. Verder krijgen zij ook een korting bon van € 10,- voor een extra DNA-set. De bon kunnen zij weggeven aan vrienden, familie, buren of anderen.

DNA-markering
Met de DNA-markeringsset kunnen kostbaarheden gemarkeerd worden met een onzichtbare en unieke DNA-code. Deze code licht op onder speciale UV-lampen. Dit maakt het de dief of heler van gestolen goederen een stuk lastiger om de buit door te verkopen. Zeker omdat de bekende opkoopadressen en de politie beschikken over deze UV-lampen. Zo kan aangetroffen buit worden teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar.

De bijgeleverde waarschuwingsstickers hebben een afschrikkende werking. De verwachting is dat een inbreker het wel uit zijn hoofd laat om in te breken, als hij weet dat de waardevolle spullen gemarkeerd zijn. De DNA-markeringsset is te verkrijgen bij het VVV aan de Markt 71 in Roosendaal. Dankzij een kortingsregeling van de gemeente betalen inwoners van Roosendaal voor de eerste set slechts € 25,-.

Inbraakproof Roosendaal