web analytics

Studenten onderzoeken betere bereikbaarheid bedrijventerreinen

Hoe zit het met de bereikbaar van de bedrijventerrein in Roosendaal? Met die vraag houden studenten Logistiek en ICT van de Associate degrees Academie in Roosendaal zich deze week bezig. Donderdag 31 januari presenteren ze hun bevindingen aan de gemeente Roosendaal en bedrijven.

Hun onderzoek doen ze in opdracht van het Platform Logistiek. Bedrijventerreinen zijn vaak moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor werknemers genoodzaakt zijn om met de auto naar hun werk toe te gaan. Dit heeft een aantal gevolgen, bijvoorbeeld de filevorming in spitsuren, maar ook tekort aan werknemers.

De studenten trekken drie dagen uit om het onderwerp te onderzoeken. Op dinsdag 29 januari is de aftrap, waarbij zeven grote bedrijven uit de regio Roosendaal aanwezig zijn om de studenten van input te voorzien. De studenten hebben vragen voorbereid om in kaart te kunnen brengen wat de omvang van de problemen zijn. Een verkeerskundige van de Gemeente Roosendaal is aanwezig om advies te geven aan de studenten.

Op donderdag 31 januari om 13.00 uur presenteren de eerstejaarsstudenten hun bevindingen aan Gemeente Roosendaal en bedrijven.

De Associate degrees Academie is in september 2018 gestart met ruim 200 studenten en 8 voltijd opleidingen. Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences.