web analytics

Studenten maken shortfilm om jongeren aan het denken te zetten

Rotterdamse studenten, onder wie de in Roosendaal wonende Nienke Frankfort, maken zelf een shortfilm met een maatschappelijk thema. Het doel hiervan is om jongeren aan het denken te zetten. Om de jongeren daadwerkelijk aan te spreken, speelt de film ook in op de interesses van jongeren. Nienke Frankfort is de producent van de filmn.

Rapscene
De shortfilm BINAIRO gaat over Nairo. Doorbreken in de rapscene is zijn droom. Gebrek aan geld is zijn probleem. De relatie met zijn vader is alles behalve hecht. Het criminele circuit van Rotterdam lokt hem om snel aan geld te komen. Red hij zichzelf uit deze situatie en weet hij zijn droom waar te maken?

Progressief
De film is volledig door de studenten zelf gemaakt. De film was onderdeel van de filmminor die de studenten gevolgd hebben in de opleiding Creative Business aan hogeschool Inholland in Rotterdam. Deze minor was voor de studenten een succes, de film is beoordeeld met een 9,3! Docent Piet-Hein Beekers zegt het volgende over de film: “Jullie hebben laten zien dat jullie alle departementen de baas zijn. Met name Audionabewerking is sterk en zeer progressief. Eigen muziek, tunes, teksten: chapeau!”

Muziek
‘Het unieke aan de film is dat zelfs de muziek volledig door de studenten zelf gemaakt is. Dit maakt de film origineel en eigen. In de film komen verschillende maatschappelijke problemen aan bod. Zo is te zien dat hoofdrol Nairo geen goede band heeft met zijn vader, dit geeft een moeilijke thuissituatie weer. En zeker in de coronacrisis hebben veel jongeren hier mee te maken. Maar ook het maatschappelijke thema drugs komt aan bod, zo is de boodschap van de film dat drugsdealen geen oplossing is om snel geld te verdienen. Verder is het thema van de film vooral rap en muziek, iets waar alle jongeren zich mee kunnen associëren’, aldusa de producent.

De film is te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=tMdOtJQHFV8&t=4s

De shortfilm is opgenomen volgens de geldende AV-protocollen en coronamaatregelen.