web analytics

Storm in Roosendaal: Vallende boom op video

De storm van donderdag 18 januari heeft in Roosendaal verscheidene bomen geveld. Harro Ranter kreeg er een voor de lens en zette de video op Twitter. ‘De gemeente was binnen twee minuten ter plaatse om de weg vrij te maken’, zette hij er bij. In Roosendaal was het hoogtepunt van de storm rond 10:00 uur.

Het videofilmpje van de vallende boom, waarop te zien is dat de boom op de weg kwam net nadat een personenwagen dat punt was gepasseerd, was rond kwart voor twee al bijna 4.000 keer bekeken.

Ook aan de Westelijke Havendijk waaide een boom om, deels op een boot die aan de waterkant lag. Het dak van tankstation TinQ aan de Van Beethovenlaan is zwaar beschadigd geraakt.

Voor hulpdiensten in de regio was het – net als elders in het land – een bijzonder drukke dag. De politie Zeeland-West-Brabant meldt dat er tussen 09:00 – 12:00 uur 1500 telefoontjes waren binnengekomen. Bij de gemeente Roosendaal zijn ruim 50 meldingen binnengekomen.

‘Bij ons was het zwaarste punt rond 10:00 uur met ruim 80 km per uur. Nu is de wind nog vrij krachtig en zal verder afzwakken tot matig. Wel valt er soms wat motregen. Ook vannacht is het licht bewolkt met kans motregen en een temperatuur dalend tot dicht bij het vriespunt. Daarna meer droog weer met overdag 5 of 6 graden en in de nacht rond het vriespunt’, meldde Meteo Roosendaal-West rond kwart over twaalf.