web analytics

‘Stilte’ voor de storm en daarna nog veel wind

Update: waarschuwing KNMI code geel voor maandagmorgen/avond — We kijken al dagen naar het naderen van de heel lage stormdepressie Ciara die met 945 hectopascal gaat naderen en zondag rond de middag zijn hoogtepunt bereikten daarna aanhoudt tot middernacht en daarna iets zal afnemen.

Vandaag (zaterdag) is het nog redelijk rustig, met een meest matige wind uit het zuiden. Het komt nog tot 10 of 11 graden. Al snel komt er steeds meer bewolking, waar wat lichte regen uit kan gaan vallen. Vanavond gaat de wind al toenemen en is rond middernacht al vrij krachtig, De temperatuur daalt tot 5 of 6 graden.

KNMI maandag:
Zware windstoten

In het hele land komen soms zware windstoten voor van ongeveer 80 km/uur, in de kustgebieden van 90-100 km/uur. Vanmiddag neemt de wind in het oosten (tijdelijk) af.

Vanavond trekken er enkele stevige buien van west naar oost over het land. Vooral in het midden en zuiden kunnen daarbij windstoten optreden van 80-90 km/uur.
Uitgifte: 10/02/2020 08:36 uur LT

Code geel Noord-Brabant: tot 11:00 uur, vanavond na 18:00 uur

KNMI zondag:
Code oranje: Later vanmiddag en in de avond zeer zware windstoten.
Ook maandag nog kans op zware windstoten

In het noorden en westen komen momenteel zware windstoten van 75-100 km/uur voor en aan de noordwestkust staat een zuidwesterstorm, windkracht 9. Dit heeft te maken met storm Ciara. Vanmiddag breiden de zware windstoten zich verder over het land uit.

Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100-120 km/u voor. Verder landinwaarts zijn pas in de avond zeer zware windstoten van 100-120 km/u mogelijk, vooral tijdens de passage van een gebied met stevige buien. Voor de zeer zware windstoten is code oranje van kracht. De wind komt uit het zuidwesten, in de loop van de avond uit het westen.

Later vanavond en komende nacht verdwijnen de zeer zware windstoten van 100-120 km/u, maar zware windstoten van 75-100 km/u houden waarschijnlijk de gehele maandag aan.

❯ KNMI waarschuwingen

Zondag veel bewolking en lichte regen. In de loop van de dag draait de wind naar zuidwest en wordt krachtig, soms hard windkracht 7 of 8, met grote kans op windstoten tot 70 km per uur of zelfs iets meer. Pas in de loop van de nacht wordt het iets rustiger.

Maandag blijft het wisselvallig met nog wel een vrij krachtige wind en lichte regen. Dit weer blijft ook de rest van de week zo.

❯ Website Meteo Roosendaal-West