web analytics

Stichting: ‘Optocht Roosendaal gaat zaterdag door’

UPDATE – Voorzitter Cor Verbogt van de Stichting Carnaval Roosendaal heeft zaterdagmorgen rond tien uur aan BN DeStem bevestigd dat de optocht van vandaag (zaterdag) doorgaat. Mogelijk wordt de optocht wel wat korter dan gepland, want verwacht wordt dat enkele wagens van buiten Roosendaal afhaken. Die zien de reis naar Tullepetaonestad vanwege windstoten niet zitten.

NU.nl meldt zaterdag’rond het middaguur dat de optocht door gaat, maar dat bouwers grote objecten van hun wagens moeten verwijderen. Drie groepen hebben daarom besloten niet mee te doen aan de optocht.
Op de website en/of Facebookpagina van de Stichting Carnaval Roosendaal was daar overigens om 12:30 uur nog niets over te vinden.

Op basis van weerberichten werd de optocht in Eindhoven vrijdagmiddag afgelast, maar in Roosendaal werd op basis van de weersverwachtingen voor West-Brabant besloten om de optocht ‘vooralsnog door te laten gaan’. Zaterdagmorgen zou dan definitief in overleg met de bouwers besloten worden welke maatregelen getroffen moeten worden.

‘Gedurende de nacht en vroege ochtend wordt het weer in de gaten gehouden. Mocht het weerbeeld alsnog veranderen, dan wordt er in samenspraak met de bouwers gekeken welke maatregelen er getroffen dienen te worden. De veiligheid van het publiek en de deelnemers staat voorop’, aldus de Stichting vrijdag aan het eind van de dag.

❯ Meer over de optocht 2020 – Met indeling van de optocht
❯ Het weer in Roosendaal tijdens carnaval: Windstoten draaien maar door…