web analytics

Stichting Carnaval Roosendaal richt club 11-jarigen op

Stichting Carnaval Roosendaal richt zich (vanaf) dit jaar speciaal op kinderen die op 11-11 11 jaar worden. Zij kunnen een jaar lang lid worden van de nieuwe carnavalsgroep ‘Tullep11’. Met leeftijdsgenoten kunnen ze meedoen aan verschillende carnavalsactiviteiten en zo kennismaken met het Tullepetaonse carnaval.

‘Het is belangrijk dat de cultuur van het Roosendaalse carnaval doorgegeven wordt aan de jeugd. Dit wordt in Roosendaal gedaan door het organiseren van heel veel verschillende jeugdactiviteiten. Zo is er voor de allerkleinsten de Kwekkelclub, kunnen kinderen gaan kijken naar de kiendermiddag en meespelen met alle spelletjes op de Leutmart. Verder is er ook het Kaokelswaree, de Kienderoptocht, het Oppasbal en nog veel meer’, licht de Stichting Carnaval Roosendaal toe.

Het volledige programma voor ‘Tullep11’ moet nog vorm krijgen, maar een tipje van de sluier licht de stichting al wel op: ‘Je maakt dan kennis met het ECHTE Roosendaalse carnaval. Je ontmoet persoonlijk de Priens, de Nar en de Sjampetter, je gaat de Tullepetaonse muziek met een zeulband beleven en je mag de bouwers van grote wagens uit de optocht helpen’.

Op de website van de stichting (zie link hieronder) is – ook voor ouders – meer informatie te vinden over dit initiatief. Ook is er een aanmeldformulier. ‘Wie weet komt er wel een toekomstige bouwer, muzikant, of zelfs een nar, sjampetter of Priens uit naar voren’, hoopt de stichting.

❯ Meer info op website Tullepetaonsnieuws