web analytics

Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt

Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.

Die klus wordt donderdag en vrijdag geklaard. ‘Daarom is een deel van het binnenterrein voor de ingang van het Stadskantoor afgesloten. Het Stadskantoor is en blijft goed bereikbaar. Tijdelijke goedkope bestrating zorgt ervoor dat we de laatste twee maanden nog een volledig bestraat binnenterrein hebben. Op deze manier werken we aan een duurzaam HUIS van Roosendaal’, aldus de gemeente.

Hergebruik

Daarmee haakt de gemeente in op de wens van de gemeenteraad om de renovatie van het Stadskantoor, waarmee volgend jaar wordt begonnen, duurzaam wordt iotgevoerd. ‘Oude bruikbare materialen worden daarom hergebruikt. Als dat ter plekke niet mogelijk is, proberen we elders een bestemming voor nog bruikbare materialen te vinden, die mogelijkheid doet zich nu voor, want voor het Stadskantoor liggen precies dezelfsde klinkers als op de Markt’.

Publiekszaken
Zoals de planning er nu uitziet, verhuist de afdeling Publiekszaken vrijdag op 10 januari 2020 naar de Kloosterstraat 2-8. Dit is precies tegenover het oude Stadskantoor, dat vanaf dat moment dicht gaat. De overigens medewerkers die in het Stadskantoor werken, verhuizen naar het klooster Mariadal aan de Vincentiusstraat.